Jelen status elemzése

Ez év május 12-én koponya MRI-vel láttuk el: A craino-spinalis átmenet szabad. A IV.nem komprimált, a kisagy-híd szögleti cisternák szabadok. A hídterületen kiterjedt emollitiok vannak. A mesencephalonban ill. A substantia nigra területén kóros jelmenet, kimutatható méretbeni elváltozás nem látható.Jelintenzitásbeli eltérés a lencsemagok területén sem mutatható ki.Egyenletesen, mérsékelten tágabb, szimmetrikus külső-belső liquorterek. Mko.frontalisan és parietalisan néhány tűhegynyi, vascularis microlaesiora utaló subscorticalis T2-hiperintenz góc látható.Térfoglalás vagy diffuziós gátlás nem észlelhető.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Az MRI vizsgálat az agytörzs, pontosabban a pons, azaz a híd területén mutat eltését, emollitiókat, azaz lágyulásokat, melyek nagy valószínűséggel bénulásokkal járó súlyos stroke-ot idéztek elő. Mindezek a leírt fennálló alapbetegségek szövődményei.

Egyéb információ, illetve kérdés hiányában ennél többet nem tudok Önnek mondani.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. június 29., 21:17; Megválaszolva: 2015. július 01., 08:21
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Fülcsengés
MR lelet értelmezése
Philips Achieva 1,5 T. CD- nem készült. Koponya MR és MRA vizsgálat: Axialis T2, FLAIR és DWI, ADC , coronalis FLAIR, sagittalis T1 súlyozott...
informacio
neurológiai gond lenne?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Édesapám (65 éves) az elmúlt hetekben nagyon furcsa lett.Normál esetben sokat beszél,eleven,aktív. Néhány hete...
Nootropil..cavinton elhagyható-e
2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem...