Bal kez kis ujj és gyurus uj zsibbadasa

Tiszteletem! Az utobbi 3 hetben minden nap, - ejjel, nappal - folyamatossan zsibbad a bal kezem kis es gyurus ujjam. Dohanyzom, naponta 40szalat. Sportolok hetente 4-6 alkalommal, ebbol ketto kardio edzes (futas) , a tobbi sulyzos gyakorlat. Eletvitel: Stresszes (tobb vallalkozas) . Etkezes: Hellyel-kozzel rendszeres.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza újj zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

A kéz újjait több ideggyök és perifériás ideg látja el. A gyűrűs és a kisújj beidegzését a nervus ulnáris ideg látja el. Ez az ideg a csuklón át halad, a tenyéren keresztül az újjak izmaihoz. Miután mint írja, Ön rendszeresen súlyzóval edz, a legvalószínűbb, hogy a csukló magasságában ez a kis ideg beszorult, nyomás alatt van, ez okozza a zsibbadásos izgalmi tüneteit.Ebben az esetben ulnáris alagút szindrómáról beszélünk. Az ideg működési zavarát ebben az esetben a napi 40 szál cigaretta és a stresszeség tovább rontja.

Megoldás: A csukló terhelésének csökkentése, a dohányzás mérséklése, B vitamin pótlása.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. május 28., 00:28; Megválaszolva: 2015. június 03., 07:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Pupilla eltérés
Tisztelt Doktor úr! Mindig is szorongó ember voltam. Szorongasomra napi 0,5 mg frontint szedek. Mostanában viszont egyre többször vagyok mások...
Szédülés, fülcsengés - vélemény
Udvozlom! Egyik nap kerdeztem mar Ontol, koszonom a valaszat Most abban kernem a segitseget, hogy egy kicsit tisztabban lassak, mivel sajnos szorongasos...
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?