Polarizált fényterápia

Agyhártyagyulladás után fellépő bal oldali mozgáskorlátozottságnál az izom megfelelő működésének kiváltására használható-e polarizált fény? Fürdésnél a melegvíz is jótékony hatással van a kézmozgásra, ezért gondoltuk, jó lenne az izmok fénnyel való melegítése, ám a gyermekorvos nem ajánlja a szerzett epilepsziás kisroham esetleges bekövetkezése miatt. Ugyancsak nem ajánlott számára a babaúszás, ez miért ártalmas?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza fizikoterápia mozgáskorlátozott kisgyermeknél témában

Tisztelt Érdeklődő!

A polalizált fény nem fogja annyira fellazítani az izmait, mint a meleg víz, nem használjuk erre, mert nem hatékony (sebgyógyulásra jó, ezt tapasztaltam) .

A gyerekgyógyász a magyar törvények szerint csak olyan kezelési módokat használhat, amit a szakmai protokollok előírnak és megengednek. A polarizált fény nincs köztük, ezért ha a gyermekorvos ajánlana, az engedély nélküli emberkísérletenek minősül és börtön jár érte. Magyarországon világszínvonalú az orvosképzés, de nem engedik az orvosoknak, hogy szabadon gondolkodjanak, nem alkalmazhatunk semmit, amiről úgy gondoljuk, talán jó lenne, mert börtön jár érte.

Bizonyos fizikoterápiás módszerek epilepsziás rohamot váltanak ki. Ezért biztonság kedvéért a vízzel együtt a gyereket is kiöntjük -Magyarországon epilepsziásnál semmilyen fizikoterápiát nem szabad alkalmazni. Ez a szakmai protokoll.

A babaúszás 16 hónaposan valóban ártalmas lehet, mert nincs olyan tiszta medence, ahol a baba nem kapná el a másik baba által éppen akkor a vízbe kakilt baktériumot, az úszópelenka ez nem képes meggátolni. Az, hogy nem látjuk a medencében uszkálni a kakit, nem jelenti, hogy nincs a vízben baktérium. Nagy a fertőzésveszély a babaúszásnál - az Ön gyerekénél ez végzetes is lehet. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ha a gyermeknek a medencében van rohama, ahhoz nagy lélekjelenlét kell, hogy nem legyen baj.

Én sem alkalmaznám sem a polarizált fényt a végtagokra (a sebekre, melléküregyulladásra igen) , sem babaúszást a saját gyermekemnél sem ilyen esetben. A leghatékonyabb a gyógytorna, mindegyik Magyarországon alkalmazott módszer jó, ha ezt teljes együttműködéssel alkalmazzák. A kicsi nagy eséllyel meg fog gyógyulni - találják meg az Önöknek legjobb gyógytornászt, rehabilitációs szakembert - ezzel tehetnek a legtöbbet gyermekük gyógyulásáért.

Kérdés: 2015. május 15., 14:04; Megválaszolva: 2015. május 17., 10:02
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat ? Van egyértelmű tünet ?
Főoldal / Orvos válaszol / Fájdalom Agydaganat? Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
1 éves kisfiú agykamra tágulat
Üdvözlöm! Kifiam 1 éves le van maradva a mozgás fejlődésben nagyon ezt a diagnózist kaptunk a koponya mr után.Szeretném tudni ez a diagnózis...
Koponya MR+angió vizsgálat eredmény
Tisztelt Doktornő! Több, mint 1 éve tartó enyhe fülzúgás és bizonyos helyzetekben észlelt enyhe egyensúly zavar miatt kértem koponya MR...
Fülzúgás, füldugulás
Tisztelt Doktor úr, 3 hónapja füldugulást érzek a bal fülemben, és cseng a fejem, nagyon zavaró (ha kinyitom a számat "cuppanást" érzek a...