Halánték és járomcsont fájdalom nem múlik

Jó estét. Egy kérdéssel fordulnék önhöz. A következő történt.Január közepén elkezdet fájni a bal halántékom és ajárom csontom.Közben meg is fáztam mert a hidegben bicikliztem ezért a házi orvos azt gondolta, hogy arc üreg gyulladásom van. Fel írt antibiotikumot. Otthon feküdtem egy hétig, de nem lettem jobban majd kölcsön kaptam egy infra lámpát és javulást tapasztaltam. Sajnao nem tartott túl sokáig.február közepén újra kezdődött.bal oladli halánték, járomcsont illetve késöbb a fülem is elkezdett fájni.végig jártam: fogorvos, radiologia, fülorr-gégészet, labor és minden tökéletes. Majd tovább küldtek a neurologiára ahol szintén mindent rendben találtak, de kaptam milgammát ill gyuladás csökkentöt (Flectort) Elüldtek koponya ct-re amin pont ma voltam és ezt írták. a külső-belső liquortér megtartott. A középvonal a helyén van. A hypophysis minimálisan nagyobbnak tűnik. A sella minimálisan kiszélesedet.az arc üregegekban min.nyálkahártya negvastagodás van.az orrsövény mérs.fokban balra deviál. Véleményben pedig ezt írták: hypophysis vizsgálata MR vizsgálat javasolt. Sinusitis maxillaris chronica l.u Deviatio septi nasi. Nagyon várom válaszát, hogy ez ön szerint mi és a ct eredmény mit jelent mert a doktornő nem nyilatkozot csak kaptam egy újjabb időpontot, hogy kapjak egy másik időpontot az MR-re tiszta nevetséges. Már elnézést kérek. az inter neten utánna olvastam és olyat találtam, hogy arc idegzsába? mert nekem is kisúgárzott utánna már a jobb oldalra és az álkapcsomra is.De mostanába csak a homlok és a bal oldali halánték és fűl, de az néha úgy bele nyilal.Nem szedek semien gyógyszert nem vagyok gyógyszer párti. Vagy egyszerűen csak a stresz okozná és sok idő mire magától helyre jön? Nagyon szépen köszönöm, hogy ha időt szakit rám és megtisztel a válaszával. Tisztelettel: Manó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Megértem, hogy nevetségesnek tartja a szakrendelőkben manapság szokásos gyakorlatot, miszerint egy időpont kérésre is időpontot kell kérni.Ez sajnos a szakellátás súlyos hiányosságaira utal, nem beszélve arról, hogy az MRI vizsgálat TB támogatott formája több hónapos előjegyzés, és közelharc után realizálódik. Addig a beteg bizonytalanságra van ítélve. A teljes esélyegyenlőtlenséget bizonyítja, hogy magánúton, ha a beteg fizet, akkor azonnal elérhető ez a nagyon fontos, neurológiában szinte nélkülözhetetlen vizsgálat.Sajnos, ezen nem tudunk változtatni.

Szerencsére a CT vizsgálat viszont már megtörtént.

Ezzel a vizsgálattal a töröknyeregben (sella) elhelyezkedő agyalapi mirigy (hypophyisis) szokásos mérethez viszonyított megnagyobbodását írták le, ezét javasolták az MRI-t, mint kiegészítő vizsgálatot. A leírt elváltozás nagy valószínűséggel csak egy variáns, de mégis ennek az eredményét mindenképpen meg kellene várni, hogy biztosat tudjunk mondani. Az idült melléküreg gyulladás gyakran okoz fel-fellobbanó arcideg panaszokat. A leírás szerint azonban Önnél ezek a nyilallások nem jellemzőek az arcideg zsábára, csak izgalmi tünetek. Egyelőre vigyázzon a huzattal, a lehüléssel, használjon rendszeresen infralámpát. Csak erős, nem múló fájdalom esetén vegyen be ismét gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót.Kétségtelen, hogy a stresszesség hátráltatja a gyógyulást, de önmagában nem oka a fejfájásának. Az MRI vizsgálatig ne keresgéljen az interneten sem, remélem addig a panasza is megszűnik az aggodalmaskodásával együtt.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. április 22., 23:03; Megválaszolva: 2015. április 24., 06:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?