Gerinc idegsérülés ENG?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy egy négyszer operált lumbalis gerincnél / 7 év alatt/ implantatum mellett hogyan lehetne megnézni az esetleges idegsérülést. MRI nem mutat különösebb bajt, viszont nagyon sokat pont olyan fájdalmaim vannak, mint amikor porckorongsérvem volt. Ugyan olyan fájdalom. Köhögésnél, nevetésnél, tüsszentésnél pont olyan nagyon erős elviselhetetlen nyilaló fájdalom. Nem is birok köhögni stb, mert rettegek a fájdalomtól és inkább már "besül". Azt szeretném kérdezni, hogy milyen vizsgálattal lehet megnézni az idegeket? ENG kimutatja ha baj van? Azt monda az orvosom, hogy ennyit tudtak értem tenni.. Persze tudom, hogy van fájdalom ami már marad ezt elfogadom. Tornázok, vigyázok a súlyomra stb. Azt még tudni kell, hogy ez a fájdalom terhelés váltja ki, sajnos egy sima 1-2 km-es séta is kiváltja. Nem értem, hogy 7 éve ilyen fájdalom miatt operáltak meg most pedig nem tudnak semmit tenni. Az MRI legtöbbször az irja, hogy "ideggyök eredés, kilépés itt biztonsággal nem ítélhető meg, éritettsége felmerül". Legutóbbi MRI -nél pedig szinte semmit nem írtak. Úgy érzem ráfogják a postlaminectomias syndromara. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ami Önnél az elvégzett 4 operáció után is visszamaradt, azt krónikus fájdalom szindrómának nevezzük.

Természetesen ENG vizsgálattal ki lehet mutatni az ideggyökök károsodását, de ez az Ön esetében, többszörös műtéti beavatkozást követően nem vezetne sehová. Óva intem attól, hogy további műtétre vállalkozzék.Elvileg az Ön panaszait legjobban fájdalom ambulancián tudnák orvosolni. Annak azért örülni kell, hogy tornázni tud és kisebb terheléseket is képes fájdalommentesen végezni.Olyan, mint azelőtt volt, már biztosan nem lesz. A túlzott elvárások szükségszerűen csalódáshoz vezetnek és ez újra tudja termelni a panaszait.Esetleg antidepresszáns hatású szerek, vagy egyéb ideggyulladás esetén jó eredménnyel alkalmazható szert is javasolnék, például Milgammát, vagy Thiogammát.

Minden jót kívánok. üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 23., 22:18; Megválaszolva: 2015. március 25., 15:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...