miért zsibbad reggelente a bal kézfejem?

Tisztelt Doktornő! Szeretném tudni, mi lehet az oka, hogy lassan már fél éve minden reggel ébredéskor a bal kezm ujjai megmerevednek, mozgatásra nem szabályosan viselkednek. Nem fáj, pár perc múlva elmúlik mikor megtornáztatom az ujjaim. Nem hiszem, hogy ez normális állapot volna hiszen korábban nem tapasztaltam ilyen érzést.Egyébbként semmi betegségem nincs, mondhatnám egészséges vagyok.Válaszát nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Gyöngyi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza kézzsibbadás témában

Tisztelt Gyöngyi!

a jelenség oka valószínűleg az úgynevezett alagút-szindroma. 47 évesen már megkezdődik a hormonváltozás, és ennek következtében fellazul a kissé megterhelt csukló izomrostjait tartalmazó hüvelyek kötőszövete, megduzzad és nyomja a kézbe futó idegeket. Ennek tünete az éjszakai kézfejzsibbadás, valamint a merev ujjak.

De okozhat reggeli ujjmerevséget reumatológisi megbetegedés is. .

A probléma nem veszélyes, de nagyon kellemetlen tud lenni, megzavarva a nők alvását.

Próbáljon meg napi 2x1 B1 vitamin szedését, és a csukló bedörzsölésé gulladásgátló kenőccsel.

Ha ez nem segít, forduljon háziorvosához vagy neurológushoz, vagy reumatológushoz.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2015. március 23., 08:25; Megválaszolva: 2015. március 23., 21:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?