Lüktető fájdalom

Tisztelt Doktornő! 2001-ben a bal oldalon a temporalis lebenyben 3 mm-es, a jobb oldalon az occipitalis lebenyben hiperintens góc volt látható. Most ugyanitt a CT szerint 10-12 mm-es foltos hypodensitasok láthatók. 3 hete folyamatos, szűnni nem akaró lüktető érzés van a fejemben a jobb oldalon. Erre egy napos fájdalomcsillapító infúziót kaptam, majd 1 hét után otthonomba bocsátottak. Az elviselhetetlen jobb oldali lüktető érzés a fejemben megmaradt. A látásom napról napra romlik. Nyelési nehézségem,   hányingerem és jobbra húzó egyensúlyzavarom van. MR vizsgálat nem készült. A kérdésem, hogy hová fordulatok segítségért? Ki vagy mi tudná megszüntetni a problémámat? Köszönöm válaszát, M. Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás, agyérbetegség témában

Kedves Kérdező!

A fejfájás, látászavar, nyelészavar, hányinger és szédülés súlyos neurológiai tünetek.Tudni kéne, hogy mi okozza ezeket. A koponya CT vizsgálat agyi érbetegség fennállását igazolja, de ez önmagában nem okozhat olyan állapotot, mint amiről beszámol.Nehéz elképzelnem, hogy a kórházból úgy bocsájtották haza, hogy nem oldódtak meg a panaszai.Lehetségesnek tartom, hogy e betegségtől való szorongás, pánik fokozta fel ilyen nagymértékben a panaszait.Levele alapján csak azt tudom tanácsolni, keresse fel ismét a neurológust, hogy személyes vizsgálata alapján az újabb stroke-ot ki lehessen zárni, és megfelelő kezelésben részesüljön.Valóban, az Ön esetében a koponya MRI vizsgálat pontosabb információt adna arról, mi lehet a tünetek hátterében.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 22., 20:25; Megválaszolva: 2015. március 23., 06:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...