Miért fáj a bal halántékom?

Tisztelt Doktor Nő! 23 éves egyetemista hallgató vagyok. A múlt hónapban utaztam busszal hazafelé egy vizsga után, ami nagyon stresszes volt. A buszon hirtelen belenyilalt a jobb halántékomba a fájdalom, ami aztán egy pillanat alatt megszűnt. Beküldött a háziorvosom a neurológiára, ahol koponya CT-t készítettek, ami nem mutatott elváltozást. A többi eredményem is rendben volt, végül másnap hazaengedtek. Azonban az eset óta úgy érzem, mintha a jobb halántékom "nem verne úgy", mint a bal oldali, ami erősebben ver a másiknál, jobban is tapintható. Az a kérdésem, hogy létezik-e olyan, hogy az agy egyik felének nem elegendő a vérellátottsága? Lehet-e ennek következménye? Ülő életmódot folytatok, bár rendszeres testmozgást végzek. Régebben sok energiaitalt ittam, de azokról már teljes egészében lemondtam. Kb. 10kg felesleg van rajtam, nem dohányzom, és a vérnyomásom átlagértéke olyan 140/100 körüli. Ideges típus vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Szerencsére, a hirtelen jelentkező fejfájás miatt azonnal elvégzett koponya CT negatív volt.Nem értem, miért riogatja magát továbbra is súlyos agyi betegségek fennállásának lehetőségével? Az agyi vérellátás zavarát nem lehet tapintással kimutatni!

Azt javasolom, folytasson az egészséges életmódot, súlyfeleslegét adja le, kezdjen el sportolni, vagy legalábbis többet mozogni.

Legfontosabb, hogy visszanyerje az egészségtudatát, felejtse el a súlyos betegségekkel kapcsolatos félelmeit, és koncentráljon a mindennapi feladataira.

Az egyetemi lét, a vizsgaidőszak mindenki számára fokozott stresszt jelent.Ön erre úgy látszik, fokozottan érzékeny, ezért iktasson be több pihenőt, relaxációra alkalmas programokat (energia, és egyéb ital mentes ) az állandó tanulással járó megterhelés ellensúlyozására.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 06., 14:33; Megválaszolva: 2015. február 08., 08:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...