Nyaki gerincvelő MR

Tisztelt Doktornő! Pár hónappal ezelőtt a jobb kezemben zsibbadást észleltem, ezért elküldtek egy nyaki gerincvelő MR vizsgálatra. Kérem szíves véleményét a leletemről: A nyaki lordosis csökkent, jelzett jobbra konvex scoliosis észlelhető. A csigolyák szabályos alakúak és szerkezetűek. A porckorongok normális jelintenzitásúak, kóros kiboltosulást nem mutatnak. A gerinccsatorna és a foramenek tágassága a normális tartományban van. Gyöki vagy durazsák kompressziót okozó elváltozás nem mutatható ki. A nyaki gerincvelő normális vastagságú, benne a C.II.-III. közt 16 mm hosszan, a Th.II. magasságában hasonló kiterjedésben látszik a myelonban T2 és STIR hyperintens jelzavar, kóros halmozás nélkül. A nyaki szakaszon a laesio típusosan a dorsalis köteget érinti, a Th. laesio axialis mérés hiányában pontosabban nem ítélhető meg. Köszönettel: Szandi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Nyaki gv betegségek témában

Kedves Kérdező!

A leírt lelet alapján az MRI vizsgálat kóros elváltozást mutatott ki, melyet csak a teljes klinikum ismeretében lehet értékelni.

Nem akarok Önben felesleges aggodalmat kelteni, ezért a további teendőket illetően javasolom, mielőbb konzultáljon az MRI vizsgálatot kérő, Önt vizsgáló és kezelő orvosához.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 05., 16:20; Megválaszolva: 2015. február 05., 17:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése