Mérsékelt ideggyök kompresszió

Tisztelt Doktornő! 2 hónapja a bal 3-5. lábujjaimban nem állandó, enyhe bizsergést érzek valamint a bal combhajlító izmom az előrelépéseknél fokozottan feszül. A lúdtalpam mellett az izomfeszülés hosszú távon fárasztóvá teszi a sétát. Voltam neurológusnál, aki a következőt találta: "Mko Ahilles rfx 1-1 cloniform rángás, egyebekben neg. status." A biztonság kedvéért beutalt lumbalis gerinc MR vizsgálatra, aminek eredménye a következő: "A lumbalis lordalis kiegyenesedett. Csigolyák magassági átmérője, jelintenzitása normális. A záróelemek épek. Az intervertebralis rések normális tágasságúak. A canalis spinalis tágassága megtartott. Az L.V.-S.I. csigolya között dorsalisan 4 mm-es discus protrusio ábrázolódik, mely a durazsákon és az S.I. gyökök eredésén mérsékelt kompressziót okoz. A cauda jeladása normális." Az lenne a kérdésem, hogy az S.I. ideggyök kompressziója okozhatja-e a lábamban érzékelt tüneteket? Mit ajánlana ezek enyhítésére? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza porckorongsérv témában

Kedves Kérdező!

Válaszom igen.Panaszait az LV-SI.porckorongsérv által okozott gyöki kompresszió okozhatja. A porckorongsérv miatt egyelőre konzervatív kezelés, gyógytornász, szakember által irányított gerinctorna szükséges.Panaszok fokozódása esetén neurológiai kontroll, MRI, majd szükség esetén gerincsebész a megfelelő sorrend. (Lúdtalpa miatt betét és megfelelő lábbeli viselése javasolt.)

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 08., 23:17; Megválaszolva: 2015. január 09., 07:21
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio