Elvékonyodott érfalak

Tisztelt Doktornő! Múlt héten voltam koponya MR vizsgálaton (gyakori migrén, szédülés, néha zavartság) , aminek ma megkaptam az eredményét. A véleményben ez áll: Bal oldalon occipitalisan nagy kiterjedésű AV malformatio. Elvittem háziorvosnak, aki azt mondta, hogy azt jelenti, a koponya felületén születés óta elvékonyodott az érfalam, és ez fokozza az agyvérzés veszélyét. Nem tudnak vele mit csinálni, de magas vérnyomástól megpattanhat egy ér, ez okozhat agyvérzést. Nekem alacsony a vérnyomásom, de ez sem számít. Nagyon megijedtem, hogy bármikor történhet valami. Mik a rizikó tényezők? Tényleg nem csinálhatnak vele semmit mert ez fejlődési rendellenesség, és nem kezelhető? Bármikor agyvérzést kaphatok?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza AV malformáció témában

Kedves Kérdező!

Az AV malformáció valóban egy érfejlődési rendellenesség, mely odavezető artériák, és elvezető vénákból álló (AV) , kisebb, vagy nagyobb méretű képlet.Ez nem a koponya felületén, hanem az agyállományban, az Ön esetében a tarkólebeny bal oldalán helyezkedik el. A benne lévő erek megrepedhetnek, így kisebb, vagy nagyobb agyvérzés léphet fel.

A vérzés megelőzése céljából ma már modern műtét technikai módszerek állnak rendelkezésre. A műthetőség kérdését minden esetben gyakorlott idegsebész dönti el.Sok függ az elváltozás méretétől, az elhelyezkedésétől, ezért az MRI kép birtokában mihamarabb idegsebészeti konzultáció szükséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 17., 18:11; Megválaszolva: 2014. december 18., 06:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...