Kézremegés, epilepszia okozhatja?

Kedves Doktor Nő/Úr! Keresztfiam 20 éves! Mai napon észrevettem, hogy remeg a keze, úgy láttam, mintha csak a bal remegett volna. Ritkán találkozunk, mert messze lakunk egymástól, de kb. egy hónappal ez előtt is láttam már ezt nála. Rákérdeztem, hogy miért van ez, de ő nem szeret ilyen dolgokkal foglalkozni. (sajnos) Inkább elhessegeti a dolgot, mintha semmi gond nem lenne. Kb. 5 évvel ez előtt voltak furcsa dolgai, hosszú lenne leírni, de pld. kiesett neki néhány pillanat és nem emlékezett mi történt, ilyenkor pld. ült és nem szólt, és látszódott rajta, hogy nincs ott, szólítottuk és nem reagált néhány pillanatig, stb. ilyen jellegű dolgai voltak. Egy kis vérömlenyt találtak az agy egyik részén, nyomott valamit ez a vérömleny, ezért is voltak a panaszai, és azt mondták, hogy epilepszia gyanús is. Gyógyszert is szedett a dologra. Állítólag a vérömleny kisebb lett, de az orvos azt mondta, hogy ezek soha nem szívódnak fel teljesen. Lehet, hogy ennek van megint valami kihatása a mostani kézremegésre? Sok mindent írnak az Interneten, hogy mitől lehet kézremegés, de nekem furcsa ez a dolog! Nagyon aggódom érte, nagyon szeretem! A nővérem sajnos nem veszi észre ezeket, pedig figyelnie kellene!:( Kérném, hogy írjon valami választ! Elnézést, ha kicsit összefüggéstelenül írtam! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a remegés témában

Kedves Kérdező! A betegnek elképzelhető, hogy a kihagyásai epilepszias rohamok voltak, erre bitosan szedett gyógyszert, és biztosan van egy neurológus orvosa, aki ezzel a problémájával foglalkozik. A kézremegés nem valószinű, hoyg összefügg az epilepsziával, lehet pl gyógyszer mellékhatás, de lehet sterssz okozta, vagy valamilyen ismeretlen okú, de jóindulatú, ugy nevezett eszencialis tremor is. Talán arról kellene beszélni a testvérével, hogy miért nem lehet a betegségekről beszélni otthon, hogy a betegség, még az epilepszia sem szégyen. Erről nem tehet sem a család, sem a beteg. Nehezen fogadják el ennek a betegségnek a tényét, és igy inkább úgy tesznek, mintha nem is lenne. Biztassa a beteget, hogy forduljon újra a kezelő neurológusához.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. május 17., 22:48; Megválaszolva: 2014. május 21., 14:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.