Vélemény

Tisztelt Doktornő! A legutobbi leletemről szeretném véleményét kérni. 9-11 cps 30-40 uV-os alphákat, fronto-precentrálisan 15-16cps bétákat tartalmazó háttértevékenység. Aktivációk novumot nem adnak. Alpha típusú normál variáns elektromos tevékenység.Epilepsziás műkődészavar nem regisztrálódik. Rosszullétem 3 éve nem volt. Ezekkel az eredményekkel vezethetek? Milyen veszélyek léphetnek fel terhesség alatt és után a babára és rám nézve, a folsav mennyire segít? Idiophatias generalizált epilepsziám van. Tisztelettel Eszty

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

Tisztelt Érdeklődő! a jogosítvány alkamasságának megítélése mAGYARORSZÁGON a háziorvos kompetenciája, aki epilepszia esetében köteles kikérni a beteget gondozó neurológus véleményét, de nem köteles elfogadni azt! Ebben az esetben az epilepsziával együtt élő fellebbezhet egy I fokú Orvosi Bizottsághoz, ezeket a megyei székhelyeken szervezik. Az epilepsziást gondozó neurológus minden egyes beteg esetében egyénileg dönt, mert fontos az, hogy milyen az epilepszia típusa, és ő tudja csak, mennyire megbízható a beteg együttműködése, gyógyszerszedése. Az EEG-nek a jogosítvány szempontjából nincs jelenősége. Idiopathias generalizált epilepsziatípusok esetében (sok ilyen van, és a prognózisuk eltérő) 3 éves rohammentesség esetében valóban megengedi a törvény a neurológusnak, hogy engedélyezze a jogosítvány megszerzését, de ez minden egyes beteg esetében egyéni döntés! A Lamolepnek és levetiracetamnak nincs magzatkárosító hatása. A terhesség bizonyos szakaszaiban megnövekedhet a roham lehetősége, de ez általában nem jelent problémát olyan kórházban, ahol jó a neurológusok és nőgyógyászok együttműködése. Mivel a baba a terhesség alatt kapja a gyógyszert, így mindenképpen javasoluk az epilepsziás anyának is a szoptatást, hogy a baba vérében ne hírtelen csökkenjen a gyógyszerszint. A Lamolep szedése mellett a szülés után ennek vérszíntje hírtelen változik, ezt figyelembe szoktuk venni. A folsav szedése sok fejlődési rendellenességet előz meg, ezért minden epilepsziás nőbetegünknek javasoluk a szedését. Balesetmentes vezetés és sok egészséges gyermeket kívánok!

Kérdés: 2014. április 29., 19:53; Megválaszolva: 2014. május 05., 20:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés