Neurológiai betegség?

Kedves Doktorno/Ur! A parom problemairol szeretnek informaciot szerezni. 31 eves, sportos fiatalember. 3 nappal ezelott elveszitette a periferikus latasat a jobb szemere. Ez korulbelul 15-20 percig tartott, mikozben neha villamszeru fenyt latott a homalyos teruleten. Ezt kovetoen fejfajasra panaszkodott, ami egy erosebb fajdalomcsillapito hatasara elmult. Ma voltunk a szemeszeten, ahol alapos kivizsgalas utan megallapitottak, hogy a szemevel kapcsolatban minden teljesen tokeletes. A szemorvos azt tanacsolta, hogy varjunk, es ha ez ujra elofordul, forduljunk neurologushoz. En viszont szeretnem, ha minel elobb kivizsgaltatna magat. Mit tanacsol Doktorno/Ur? Erdemes varnunk, vagy jobb, ha azonnal neurologiara megyunk? Mi lehet az oka a problemajanak? Lehet migren, vagy valami komoly? Szerencsere egyeb tunete nincs. Nagyon szepen koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a látászavar témában

tisztelt Érdeklődő! Ne aggódjanak, mert a szemésznek teljesen igaza van. A panaszt migrén okozza. A neurológushoz is csak akkor kell elmenni, ha nem hatékony a fájdalomcsillapító. Tudom, a panaszolt látótér-kiesés nagyon ijesztő, nekem is volt, de teljesen tipikus a migrénre. Ha egyéb más okozta volna, akkor nem múlt volna el, nem kíséri fejfájás, és a szemész is látot volna eltérést. További panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2014. április 29., 16:43; Megválaszolva: 2014. május 05., 17:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés