érzéketlen bal comb és hasfal

Tisztelt Doktornő/úr! Édesanyámnak (69 éves) március 31-én volt egy 4 órás műtétje, melynek során laparoscopos eljárással eltávolították a bal veséjét rosszindulatú daganat miatt. A műtét óta érzéketlen a hasfala a baloldalon a középvonalig és a bal combjának elülső része a térd és a lágyék között. A lágyék vonalában érez. A combjában a műtét után 1 héttel szúró szorító érzés kezdődött, de a bőr érzéketlen. A comb mozgásával nincs probléma, „csak”zsibbad és nem érzi magáénak a lábát. A műtétet megelőzően a gerincébe epidurális érzéstelenítéshez kanült ültettek be. A neurológia szakrendelésre júniusra kapott időpontot, szeretnék érdeklődni addig is mit javasolnak, hogy ez a zavaró érzéketlenség megszűnjön. Azóta a szövettani eredmény alapján kiderült, hogy nincs szükség kemoterápiára, a további gyógyulást ez az érzéketlenség nehezíti. Előre is köszönjük a segítséget, üdvözlettel: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a érzészavar témában

Tisztelt Zsuzsanna! Reméljük, a panasznak nincs rosszindulatú oka (a daganatból származó áttét is nyomhat egy idegszálat). Az ilyen panasz ilyen műtétek után gyakori, néhány hónapokig lehet zavaró, majd a beteg megszokja. Az adott terület általában érzéketlen marad. Ha nincs rosszindulatú daganat, akkor B vitamonok szedése hatékony szokott lenni a műtétek utáni idegszál elnyomása következményeinek a kezelésére, de ezt az onkológusok nem engedik, mint ahogy a fizikoterápiát sem. Marad a türelem- reméljük, túl vannak már a nehezén. Gyógyulást kívánok az édesanyjának!

Kérdés: 2014. április 29., 04:20; Megválaszolva: 2014. május 05., 17:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése