érzészavar

Tisztelt Webdoktor! Amikor azt tanácsolta konzultáljak orvossal gondolom a háziorvosomra célzott de én őbenne sajnos nemigazán bízom meg...Máshoz meg nemigazán tudom kihez forduljak.Jól értem ugye hogy Ön is mindenképpen egy másik képalkotó felvételt tartana szükségesnek csináltatni csak nem biztos benne hogy pontosan miről ugye? Azt szeretném kérdezni hogy - a panaszaimat figyelembe véve - mi jöhet szóba? Keresztcsont? Farkcsont? Valami más? Esetleg mindkettő? Vagy nem MRI hanem valami más (röntgen pl.)?Úgy érzem mindenképpen szükséges lenne valamilyen felvétel még mielőtt felkeresem a neurológust mivel csak ez alapján nem hiszem hogy túl sokat tudna ő is mondani.Reumatológusnál meg már voltam,elmondtam neki is a panaszaimat de szerinte nincs összefüggés a porckorongsérvvel (ami lehet hogy igaz is de ettől a panaszaim még megmaradnak....) Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza érzészavar témában

Kedves Kérdező!

Én azt tanácsolnám, hogy előbb lássa Önt neuruológus, mint hogy magán akcióként csináltat még vizsgálatokat, amik lehet, hogy nem is fognak kelleni, vagy épp más felvétel lenne szüjséges.

Ha mindenképp ragaszkodik ahhoz, hogy előbb még egy képalkotót csináltatna, akkor a keresztcsonti régiót lenne érdemes vizsgálni. Rönthen vélemelényem szerint ide kevés, MR jó választás lehet.

Kérdés: 2022. december 08., 01:03; Megválaszolva: 2022. december 08., 09:31

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

érzészavar
Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő...
Lófarok szindróma?
Tisztelt doktor! Az utóbbi 6 évben buszsofőrként dolgoztam és az utóbbi években (különösen hosszú műszakok után) sok ülés hatására...
Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...