érzészavar

Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő-állandó felfázás,diagnosztizált prosztata-gyulladás) de nem küldtem el az mri-lelet kiértékelését,most ezt pótolom. (A kód: 036907300) Ezek alapján fennáll a gyanú a lófarok-betegségre vagy valami más probléma valószínűsíthető? Inkontinencia is kezd már kialakulni.Tegnap nem mondtam el hogy kb. 4 évvel ezelőtt átestem egy aranyér-műtéten is amivel már nagyon régóta szenvedtem de kb. 4 éve már nagyon súlyossá vált,a műtét után sokáig tünetmenetes voltam de kb. 1 éve újra megjelent de nem súlyos formában (egyelőre) .Különösen hosszú ülés után erősek a panaszaim,amikor nem ülök sokat (tipikusan: amikor nem dolgozom) akkor nem olyan vészes de a merevedési zavar akkor sem javul.A prosztatagyulladásra supraxot kaptam szedtem egy hétig de nem igazán érzek semmi változást (kb. 5 napja hagytam abba) .Reumatológusnál voltam de ő azt mondta nem lát összefüggést a porckorongsérv és a genitáliákkal kapcsolatos panaszaim között,urológushoz küldött aki megállapította a prosztatagyulladást de nem igazán tudott mit kezdeni a végbél-és hereviszketéssel,zsibbadással és érzészavarokkal kapcsolatos panaszaimmal.Ha felkeresnék egy neurológust ő szintén MRI-re küldene? Miről kellene MRI-t csináltatnom mielőtt felkeresem? Vagy először menjek hozzá és konzultáljak vele? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza érzészavar témában

Kedves Kérdező!

Az leletben látható lumbális 3-4 csigolyánál leírt sérv nyomja a kilépő ideggyököt, ez a comb elülső-belső felén okozhat érzészavart, de a comb hátsó fele, a genitáliák-végbél tájék beidegzéséért alsóbb gerincszakaszból (szakrális régió) kilépő idegek felelősek. Tehát a panaszai valóban nem magyarázhatóak teljes mértékben a sérvvel. Azt javaslom, előbb konzultáljon orvossal, az eddigi leleteit, kezeléseit átbeszélhetik, megvizsgálhatja magát, hogy valós képet kapjon az állapotáról. CD-t vigye magával az MR felvételről, mert lehet a képanyagot átnézve ő észre vehet rajta valamit, ami a leletbe nem került bele. Ezek után hatékonyabban tudja eldönteni milyen képalkotóra van szükség.

Kérdés: 2022. december 07., 01:08; Megválaszolva: 2022. december 07., 07:56

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

érzészavar
Lófarok szindróma?
Tisztelt doktor! Az utóbbi 6 évben buszsofőrként dolgoztam és az utóbbi években (különösen hosszú műszakok után) sok ülés hatására...
Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...