Migrénes laesio, vagy SM?

Tenziós típusú fejfájással és migrénnel kerestem fel a neurológiát. A mindennapi fejfájásaim fél éve tartanak. Beutaltak MRI vizsgálatra. Az MRI kimutatta, hogy jobb oldalon frontalisan subcorticalisan 3 mm-es demyelinisalt góc ábrázolódik, és tekintettel a a fiatal koromra, egyéb demyelinisatiós kórképek irányában kivizsgálás javasolt. A neurológusom azt mondta, hogy ez a lesio migrénben szokásos eltérés, biztosan nem SM, további kivizsgálás nem kell, a migrén váltotta ki a gócot. Viszont vannak egyéb tüneteim is, pl. kar és láb zsibbadás órákon át, lábgörcs, hangulatzavarok (Ezeket nem említettem a neurológusomnak. Ezen tünetek az elmúlt 1 évben jelentek meg, de pl. 3 évvel ezelőtt volt egy ismeretlen eredetű lázam 2 hétig, senki nem tudta mitől.). Biztosan nem SM? Ha ezen tüneteim fokozódnak, akkor már gyanítható, hogy nem a migrén miatt van góc a fejemben, hanem az SM miatt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a fejfájás témában

Kedves Kérdező! Az MRI-n látható góc anatomiai elhelyezkedése az, ami nem jellemző SM betegségre. Igy valóban nem hiszem, hogy további vizsgálatra lenne szükség. A kis góc a fejében valóban a migréntől lehet. Az a tény, hogy tensios fejfájása is van, arra utal, hogy szorong, stresszel valamin, ha ez igy van, akkor a szorongás kiválthat bármilyen testi panaszt.

Kérdés: 2014. április 14., 10:20; Megválaszolva: 2014. április 20., 11:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?