paresis elmúlhat-e

Jó napot! Agyvérzéssel születtem, jobb kezemmel nem nagyon tudok fogni csak a nagyobb tárgyakat, jobb lábam vékonyabb mint a bal oldali és mozgatni sem nagyon tudom. A gyermekneurólogiára jártam eddig kontrolra ahol a diagnózis bno kódja g8000 volt. Az ORSZI szakhatósági állásfoglalásában azt írták hogy jo-i túlsúllyal paresis észlelhető. A hetekben kontrollon voltam egy felnőtt neurológusnál aki azt írta a kezelő lapomon hogy manifest paresis nincs, latens paresis próbák negatívak. A kérdésem az lenne hogy ezek alapján elmúlt a jobb oldali bénulásom mert én nem vettem észre jobb kezemmel még mindig nem tudok fogni jobb lábam pedig még mindig nem úgy mozog mint a bal. Üdvözlettel: fers

Dr. Kerekes Éva válasza paresis témában

tisztelt Érdeklődő'

A felnőtt neurológiai vizsgálat során manifest, azaz a felnőtt neurológiában megszokott kifejezett bénulást nem találtak, ezeket szoktuk látni az agyvézésnél, lágyulásnál. Önnél finomabb finkciókiesés van, amit nem bénulásnak nevezünk, bár a leszázalékolás kapcsán nyilván fontos ez a kiesés, a neurológus számára viszont jelenleg már nincs teendő vele. Más a neurológiai vizsgálat szemszöge, és más egy rehabilitációs státuszban rögzitett szakzsargon.

Remélem, a biztottség Önt megvizsgálta, és el tudta dönteni, milyen mértékben csökkent a munkaképessége, ugyanis ez viszont az ő feladatuk, nem a neurológusé.

Kérdés: 2013. január 07., 17:53 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 23:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG Lelet értkékelése
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?