duzzanat a hasfalon jobb oldalt bordák alatt

Tisztelt Uram/ Hölgyem! Hónapokkal ezelőtt észre vettem a hasfalamon egy duzzanaton ami kb 6 centi hosszú és kb 2 centi széles, a jobb oldalon a bordáim alatt 5-6 cm-el. Azon nyomban felkerestem a háziorvosom, aki azt mondta hogy nem érdemes vele foglalkozni, mert az csak a lengőbordám. Hallgattam rá azonban 1-2 hete ha ásítok vagy nyújtózom tompa-feszülős fájdalom jelentkezik a panaszos területen, ami utána nyilaló fájdalomba vált át. Erre szeretnék tanácsot kérni. Valamint egy másik problémám ami évek óta tart és elég bosszantó, kezdetben megfázás után 2 hétig tompának érzem a fejem, enyhe egyensúlyzavar, néha szédülés, gyakori izzadás, fejfájás jobb oldalt hátul, feledékenység, illetve nem fog az agyam (kétszer kel elmondani valamit, leteszek valamit a nem megszokott helyre és nem emlékszem hogy hová tettem) . Ezzel a problémámmal neurológiára küldött az orvos, ahol az orvos azt mondta, hogy felszíni memória sérülésre gyanakszik.De minden ilyen tünet 2 hét után teljesen megszűnt. A mai napra ez már egy korty sörtől is jelentkezik illetve megfázások után. Panaszos időszakban voltam laboratóriumi vizsgálaton is, de semmi eltérőt nem találtak. Annyit figyeltem még meg, hogy amint előjön ez a nyavaja a nyelvem két oldalt halvány szürkéssé válik. Napi 3 liter folyadékot minden esetben fogyasztok. Ez lenne a második kérdésem. Válaszukat és segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza duzzanat témában

Kedves Kérdező!

A jobb bordaív alatti fájdalmas terület miatt célszerű sebészhez fordulni. Lehetséges, hogy háziorvosa jó véleményt alkotott, de az is lehetséges, hogy az azóta eltelt időben fellépett valamilyen egyéb folyamat is, pl. egy bőr alatti zsírcsomó gyulladt be. Ezt csak közvetlen, fizikális vizsgálattal lehet megállapítani.

A neurológiai panaszai miatt részletes neurológiai kivizsgálás szükséges.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 06., 23:37 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 22:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?
Látászavar
16 éves korban (1964 körül) "Aurás (scotomás?) migrain, zsibbadással, hányással, elesettséggel. Kórház, neuraszténia dg-sal. Látászavar...