halánték zsibbadás

Kedves Szakértő! Soha nem voltam fejfájós, most kb. 1-2 hónapja a bal halántékomnál nem annyira fáj, inkább zsibbad, "feszül" a fejem. Általában egy-két órát érzem egy nap. Idén tavasszal folyamatos fülzúgás miatt fül-orr-gégésztől kezdve neurológuson keresztül szemésznél is voltam, mivel semmit nem találtak, kontrasztanyagos "Koponya, belső fül MR" vizsgálaton is voltam. A bal arcüreg alveolaris recessusában nagy retenciós ciszta látható. A többi szabályos, szimmetrikus, ép, szabad, a vélemény csak annyi volt, hogy bal arcüregben retentios cysta található. A fülem talán kevesebbet, de azóta is zúg néha, jellemzően a bal. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy ne foglalkozzam vele, ez az MR átvizsgálta az egész fejem, vagy ez nem számít. Esetleg csak frontérzékeny lettem vagy hasonló? Nagyon köszönöm előre is u.i: Néha enyhén emelkedett a vérnyomásom, ami régen nem volt, de csak 140/90 körül.

Dr. Kalóczkai Andrea válasza halánték zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a koponya MRI negativ lett, nagyobb betegséggel az agyat érintően nem kell számolnia. Az MRI-n talált arcüregi eltérést szerintem kezelni kellene, igy javaslom, hogy keressen fel fül-orr-gégész Kollégát, vagy akár többet is, és ezt a problémát beszélje meg velük. Nem az én szakterületem, de számomra az is elképzelhető, hogy a panaszait ez tartja fenn, és lehet, hogy műtéttel megoldható lenne.

Kérdés: 2012. december 07., 12:29 ;Megválaszolva: 2012. december 12., 15:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat
EEG Lelet értkékelése