Nootropil - Mellékhatások

Tisztelt Orvos Asszony, Úr! Nootropil 1200mgx2 napi adag szedése mellett, erőteljes fülzúgás és álmatlanság tünetei jelentkeznek. Irritáció jelenleg is ill. a kezelés első napján dezorientáltság jelentkezett. Mi lehet ennek az oka? Hogyan szüntethető meg a fülzúgás és kerülhetőek el a negatív mellékhatások? Szíves válaszát várva!

Dr. Kalóczkai Andrea válasza Nootropil témában

Kedves Kérdező!

Ezek a tünetek igen ritka esetben köthetők piracetam (Nootropil) szedéséhez. Ez a gyógyszer ilyen tünetek (fülzúgás) kezeléseében használható többek között. Az irritació ismert mellékhatás, ritka esetben jelentkezik, ehhez néha társulhat alvászavar. A gyógyszert sosem szabad este, csak délelőtrti órákbabn, legkésőbb ebéd után bevenni.

Keresse fel a tüneteivel orvosát, aki felirta Önnek a gyógyszert.

Kérdés: 2012. december 06., 18:31 ;Megválaszolva: 2012. december 11., 14:21
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nootropil infuzió
Tisztelt Cim! Agyi aneurisma mutetem volt, a neurologus infuzios kezelest ajanlott. Ma kaptam meg a 3. Infuziot naprol napra gyengebbnek erzem magam....
Vita az agyfényesitőkről.
Tisztelt Doktornő! A férjem " agyi infarctus a cerebralis ütőerek rögösödése miatt " I 633o  dignózissal volt két éve kórházban.  ezidő óta...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio