szem problémái

A fiamnak a szemével van problémája, és nem tudom, hogy hova tudnék, hova tudnánk fordulni az elvégzett vizsgálatok után. (órában, váltott műszakban dolgozik egy angol cég ügyfélszolgálatán, azaz éjszakázik is, folyamatosan számítógép előtt ülve. Néhány hónapja szólt, hogy fókuszálási problémái vannak, rosszul érzik magát a gép előtt és nem tud koncentrálni. Először a szemészetre vittem, ahol nem volt probléma, így mivel ezektől a rossz érzésektől bepánikol, beutalták neurológiai vizsgálatra. Ott negatív, így továbbküldték EEG vizsgálatra, majd 24 h-s AD-EEG, valamint számítógép előtti vizsgálat. A felvétel elején 9-10 Hz fre. 26-35 uV ampl. irregularis, spontán, éber tevékenység a hátsó területek felett. A mellső területek felett is szabálytalan tevékenység látható. Helyenként szendergés jelei. A felvételen egy-egy alkalommal 6-8 Hz-es szabálytalan tevékenység látható, mely hegyes hullámokat, egy-egy meredek hullámot, ill.meredek lassúhullám complexusokat tartalmaz.Ez egyéb provokációra (számítógép) jelentkezik. HV-re változás nincs FS.re kóros nem látható.. Gyermekem -1.75-ös szemüveget hord, sportol a SE -en tanul (a problémák miatt halasztott egy évet) , sportol, 190cm, 82 kg. Kérem segítségüket, tanácsukat, hogyan segíthetnék Neki, hova fordulhatnánk, mely orvosi vizsgálatokkal deríthető ki a probléma. Segítségüket megköszönöm.Sné A vélemény -Enyhe diffus functionalis corticalis deficit. Helyenként fokozott görcskészség jelei, mely provocatiora (számítógép-monitor nézése) is mutatkozik. Helyenként szendergés jelei, ill. mozgásos műtermékek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza látászavar témában

Tisztelt Érdeklődő! .

Nem kell misztifikálni a leleteket: Az EEG lelet nagyon precíz, a leírt eltéréseknek önmagukban nincs jelentősége. A leletet gondolom vissza kell vinni a kérő neurológushoz, és vele megbeszélni a továbbiakat. Ha nem bíznak benne, akkor neurológiai magánrendelésre.

Addig is, ha a fiatalembert is érdekli a dolog, vannak speciális gyógytornák a szem számára a számítógép előtt dolgozók számára.

Kérdés: 2012. november 03., 16:11; Megválaszolva: 2012. november 05., 22:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Látásromlás oka tisztázható így?
Tisztelt Doktorúr! 22 éves fiú vagyok. Elég jól észrevehető látásromlás miatt tervezek menni a szemészetre, és bevallom őszintén bennem van az...
Felnőttkori kancsalság
Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete szédülés, hányinger (egyszer hányás) tünetek kezdődtek nálam. Pár nap után észrevettem, hogy a...
Epilepszia/egyéb társbetegséggel
Kedves Dr.Fehér Gergely! A tanácsát szeretném kérni a következő problémámban. 2002 óta állók Idiopátiás Generalizált Epilepszia kezelés...
gyermekem gyakran szédül, felcserél...
gyermekem most kezdte az első osztályt, sajnos sok nagyon rosszindulatú, durva, viselkedészavaros gyerekkel van egy közösségben, akikkel nem találja a...
pillanatnyi látásvesztés
Tisztelt Doktor nő! Nagyon félek a betegségektől, szinte már rettegek. Beképzeltem már magamnak mellrákot, pajzsmirigyrákot..... Most kb. egy fél...