Tenyér és ujjak zsibbadása

Tisztelt Cím! Kb. 1 hónapja kezdődött a problémám. A bal tenyerem alja (a csukló fölötti 3cm-en) sűrűn zsibbadt, szúrt és viszketett. Bőr problémám nincs, ez nem magyarázza a viszketést. Most már a kezem széle, az ujjaim is, sőt a másik kezem is elkezdett zsibbadni és ez mindennapos probléma, ma szinte egész napos. Annyit fontos megemlítenem, hogy mostanában lelkileg nagyon rossz passzban vagyok, sokat stresszelek, idegeskedek, mert a párom külföldön van így most egyedül nevelem a gyermekem s senkire nem számíthatok, nincs segítségem, társaságom, nem tudok kikapcsolódni sem. Lehet lelki eredetű a problémám, vagy másról lehet szó? Tisztelettel köszönöm a választ!

Dr. Kerekes Éva válasza tenyér zsibbadása témában

Tisztelt Érdeklődő!

A panasz úgynevezett alagút szindrómára jellemző, ami vagy a csuklót megerőltető munkavégzés, vagy fogamzásgátló ALKALMAZÁSA OKOZHAT.

A probléma valószínűleg nem lelki eredetű, de a szorongásai fokozhatják a panasz kifejezettségét.

B1 vitamin szedése javasolt, és gyulladáscsökkentő kenőccsel történő bedörzsölése a problémás területeken.

Ha a panasz nem csökken, neurológiai vagy kézsebészeti szakvizsgálata javasolt, mindkettő beutalóköteles.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. november 01., 22:51; Megválaszolva: 2012. november 05., 20:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vérvételi eredmény
Üdvözlöm . Érdeklődni szeretnék hogy a vérvételi eredmény a páromnak elméletileg nem jó! A CK eredménye 4000 lett ami a háziorvos szerint magas....
Agydaganat vagy valami más ?
MR Lelet értékelés
A fejemben levő nyomás különbség kiegyenlítése miatt korábban volt fülkürt műtétem, illetve egy tubus került beültetésre (mindkettő jobb...
Lelet értelmezés - koponya agyi MR
Üdvözletem Doktor Úr, a feltöltött leletemet szeretném Ön által megérteni. Segítségét köszönöm! Tisztelettel: Bakó Katalin
"paranoia" "becsapás érzés"
Tisztelt Doktor Úr! Egy 60-65 év közötti családtag állapota miatt aggódom és nem tudom milyen irányba indulhatnánk el. Az illető mindig is heves...