A Nootropi mellékhatásal

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 63 éves, aki daganatos beteg. Szédüléses panaszaira 4 éve Nootropil 1200 mg-os tablettát szed reggel és délben. Nem rég hallottam, hogy aki éveken át szedi ezt a tablettát, annak problémája lesz a beszéddel. Szeretném megtudni, hogy mennyi a valóságalapja ennek az információnak. Köszönettel: Kálóczi Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza keringésjavító gyógyszer mellékhatása témában

Kedves Kérdező!

Nem hiszem, hogy a Nootropil ilyen problémát tud okozni, sőt általában kezelni szoktuk vele a beszédzavart. Az igaz, hogy lehetne más hatóanyag tartalmú szert szedni- bár nem tudom mire kapja ezt a szert az édesanyja. De az is szóba jöhet, hogy átmenetileg ne szedjen Nootropilt. Szoktunk néha szünetet tartani a kezelésben.

Kérdés: 2012. október 07., 17:56; Megválaszolva: 2012. október 09., 19:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése