Nyaki-gerinc lelet -- Neurológiai kérdés

Kedves Doktornő/Doktor úr! Kérem segítsen értelmezni az alább leletet: „Nyaki gerninc, kéitárnyú Röntgen Szabályos nyaki lordosis. A kp. és alsó szakaszon mérsékelt ventralis spondylosis. A C. VI/VII rés dorsalisan szűkebb. Enyhén megvastagodott dorsalis izperemek. Arthrosis a kisizületekben. Nyaki borda nincs.” 49 éves vagyok, kb 15 éve ülő munkát folytatok. Kb. 10 éve alvászavarral küzdök több-kevesebb sikerrel. A következő tünetek jöttek elő az utóbbi 3 hétben: enyhe de jól érzékelhető szédülés (fejmozgatáskor) , napközbeni aluszékonyság, fáradékonyság. Ilyen tüneteim sohasem voltak azelőtt, az alvászavar ellenére. Kérdéseim: Ezek a tünetek összefüggésben hozhatok a nyaki gerinc lelettel? Milyen gyógymódot javasol? (Nyaki doppler vizsgálat eredménye teljesen negatív.) Köszönettel, J.Béla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza nyaki gerinc problémák témában

Tisztelt Érdeklődő!

A fejmozgatással kapcsolódó szédülés kapcsolatba hozható a nyaki gerinc RTG-n leírt porckorong-rendellenességgel és spondylosissal, meszesedéssel. A napközbeni aluszékonyság viszont nem, ennek más oka lehet. Remélem, a neurológusa erről részletesen tájékoztatja.

Orvosi szabály, hogy látatlanban nem gyógyítunk, az RTG lelet erre nem elegendő!

Nyaki gerinc gyógytorna alkalmazása javasolt.

Kérdés: 2012. szeptember 22., 21:31; Megválaszolva: 2012. szeptember 23., 22:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lázgörcs/epilepszia?
Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak egy hete volt a 9.ik lázgörcse (4 éves) . Az elsö 10 hónaposan volt. Mi Magyarországon lakunk, viszont a terápiát még...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Ezen dokumentum alapján két neurológus és egy kardiológus mondott véleményt . Az egyik neurológus szerint egy mini...
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...