A hidrocephaliaról!

Az elmúlt napokban moderált hidrocephaliat állapítottak meg, CT-t csináltak a diagnosztika szerint daganet nincs, a jobb féltekén nagyobb az elváltozás mint a bal felén az agynak. Az aggodalmam az hogy a CT elött adták a kezelést és utána nem változtattak semmit vagyis az eredmény után, ez a köv.ből állt:szédülés ellen Betaserc (histamin) 2x1, gyulladásgátló Aulin (Nimesulid) 2x1, Milgamma N 3x1, Xanax0, 5mg 1este.Nagyon félek hogy az interneten olvasottak alapján erről az állapotról szerzett információim után nem elégséges a kezelés(én mint laikus) és esetleg nem megfelelő kezelés estén komplikációim legyenek a késöbbiekben, ugyanis az okot nem mondták hogy miért alakult ki, mi okozta mert semmi különösebb analizist nem csináltattak velem.Tudni kell hogy marosvásárhelyi lakos vagyok (Románia) , probáltam minél érthetöbben, a tudásom szerint ismertetni a dolgokat.Elöre is köszönöm idejüket, válaszukat várva.Kellemes napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza hydrocephalia témában

Tisztelt Érdeklődő!

A gyógyszeres kezelés miatt nem kell aggódni: a hydrocephalus semelyik formája nem kezelhető gyógyszerrel. Önmagában ez a diagnózis nem jelenti, hogy nagyobb baj van.Ha segít a Betaserc és milgamma, szedje, ha nem, akkor nem kell.

A hydrocephalusnak több fajtája van. Van olyan, amivel nincs teendő, mert nem romlik. Valószínűleg az ön esetében is erről van szó.

Van olyan, hogy valahol-valami elnyomja, akkor azt meg kell műteni. És van, amikor egy gyulladás vagy koponyasérülés következményeként az agyvíz nem szívódik fel: ekkor shuntot építenek be.

Valószínűleg az orvosai úgy véleményezték, hogy normotensiv hydrocephalusról van szó, azaz nincs teendő.

Ha panaszmentes, akkor most nincs teendő. Ha fejfájása, hányása jelenkezne, forduljon sürgősen neurológushoz vagy idegsebészhez!

Kérdés: 2012. szeptember 09., 22:06; Megválaszolva: 2012. szeptember 11., 21:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny
Zsibbadás és szédülés
Fejbőr zsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám ott kezdődött, hogy hajnalban felébredtem és az egész jobb fejrészem elzsibbadt, ez az érzés nem volt fájdalmas...
Lelet magyarázat
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve volt egy nagyon erős fejfájásom ami látás és enyhe beszédzavarral társult. Akkor betudtam annak, hogy rettenetes stressz...