Vélemény kérés

Tisztelt Cím! Szíves véleményét szeretném kéreni az alábbi leletről: A fiam (24 év) neurológiai státusza MR után:: Éber, orientált. Tarkó szabad, meningealisan neg. Szemmozgások conjugáltak, szabaqdok, nystagmus nincs. Mko-ra tekintéskor 1-1 beállításos jellegű bulbusmozgás, de nystagmus nincs. Pupillák: kp. tágak, kerekek, egyenlők, fényreakciók jók. Corneafeflex, érzékenység egyenlő. Alig jelzett bal mimikai szájzugrenyheség, de akaratlagosan n. facialis mko. jól innerval. Uvula, nyelv kp. állásban. Mko. kp. élénk lágyszájpad, garatreflex. Phasias zavar nincs. Normotonias izomzat. Kp. élénk sajátreflexek, FV-oknál bal, AV-oknál jobb túlsúly. Kóros reflex nem észlelhető. Babinski reflex nem mutatkozik. Latens paresis pr.: eltérés nélkül. Coordinatios pr.: bal FV jelzett dysmetria. Érzőkör: a jelzett hőérzészavar panasz mellett eltérést nem jelez. Romberg-, Bárány pr.: eltérés nélkül. Nyaki nagyerek felett kóros nem hallható. Diagnózis: Obs. demyeloinizációs folyamat irányában. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gönczölné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológiai lelet témában

Tisztelt érdeklödő

Nem akarok lerázó választ adni, és megértem az indokait, hogy fühöz-fához fordul, mert félti a gyermekét, de gondolom, Ön is belátja lehiggadva, hogy nem mondhatok látatlanban véleményt egy betegről. Véleményem csak az általam személyesen megvizsgált betegről lehet, értelemszerűen.

Ha nem értette meg izgalmában a neurológusuk tájékoztatását, kérjenek ismételt időpontot, és ismételt tájékoztatátást. Ha nem biznak a neurológusukban, kérjen vizsgálatot egy másik szakembertől.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 11:58; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 18:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...