remegő kéz és nagyon látszó ér a lábon

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Két dologgal kapcsolatban szeretnék kikérni a véleményét. Nem gondolom hogy összefüggés lenne közöttük, nem is egyszerre jelentkeztek a tünetek. Az első: 26 éves vagyok és már évek óta remeg mind a két kezem. Néha erősebben, néha gyengébben. Stressztől, mindenféle külső hatástól függetlenül. Stresszhelyzetben kicsit talán jobban. A mindennapi dolgokban nem akadályoz a dolog, de azért mégiscsak zavaró. A mérték megítélésében talán segít valamelyest ha elmondom hogy például körmöt festeni nem mindig tudok emiatt a remegés miatt. Már többen kérdezték hogy voltam-e vele orvosnál, illetve többen ajánlották hogy nem ártana utánajárni a dolognak. A másik dolog: Az egyik lábszáramon nagyon erősen és vastagon látszanak az erek egy területen. A bőrfelületen nem türemkednek ki, csak úgy kb egy tenyérnyi részen erősen kéken látszanak. A lábam többi részén, illetve a másik lábamon egyáltalán nem látszanak, ezért gondolom hogy nem normális azon a részen sem. Ez is néhány éve van így. Azt szeretném Öntől megkérdezni hogy mi lehet ezen tüneteknek az oka, illetve hogy Ön szerint is ki kellene vizsgáltatni őket? Ha igen, meg tudná mondani hogy milyen szakembert kellene felkeresnem? Mit tud ajánlani, az orvoson kívül mit tegyek hogy enyhüljenek vagy elmúljanak ezek a tünetek? (vitamin, valamilyen kúra, stb...) Válaszát ezúton is köszönöm:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza kézremegés témában

Kedves Kérdező!

A remegés mögött sok ok lehet, első sorban neurológus foglalkozik kézremegéssel, e mögött lelki okok, családi vonulat, pajzsmirigy betegség, és családi végtagremegés betegség is állhat. Túl sok kávé, cigaretta, vagy stressz is előhozhatja.

A lábán lévő ér egy visszér, ez nem okoz egyelőre gondot, de érsebész tudja megvizsgálni.

Erre vadgesztenye kivonatot árulnak a patikában krém formájában.

Szerintem első körben a háziorvoshoz menjen. Egyik probléma sem tűnik igazán komoly betegségnek.

Kérdés: 2012. augusztus 03., 19:13; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 23:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...