Végtagok elnehezülése

Néhány hete nehézség érzés jelentkezett a lábaimban, a karjaim is elnehezedtek. Régebben többször tapasztaltam, hogy éjjelenként ujjaim elzsibbadnak elsősorban a kezeimen de az utóbbi időben lábujjaimban alsó lábszáraimban, sőt a fejemben halánték tájékán is jelentkeztek nem csak éjjel de napközben is érzem folyamatosan, enyhén.Ezenkívül a boka, térd és csípő fájdalmak, szédülés és gyengeség érzés vett erőt rajtam. Nem vagyok betegeskedő évek óta nem jártam orvosnál de most elmentem. Laborvizsgálat és gerincrtg. készült. A labor eredményeim: alacsony vas, magas fehérvérsejt, magas vérsüllyedés, koleszterin eltérés. Kb. 3 hete szedek gyógyszereket: Miderizone, Fortedol, Huma-folacid, Sorbifer Durules ezen kívül venoruton kapszula (ez utóbbit nem orvosi javaslatra vettem, de lábaimon eléggé sok visszér van.) A gyógyszereket tehát kicsit több mint 3 hete szedem és nem tapasztalok javulást. A gyengeség érzés nem akar szünni, legfőképp a nyakam és vállaim, valamint felsőkarjaim területén. Gerinc rtg. szerint több elváltozás van, csigolyák közötti részek beszükültek a peremek megnyúltak stb. Fizióterápiás kezeléseket írtak fel, de csak aug. 8-án kezdem a kezeléseket. Közben interneten nézegettem a lehetséges okokat és megijedtem mert találtam egy olyan guillain-barre szindromát aminek a tünetei hasonlóak az enyémhez, ehhez meg kell jegyeznem, hogy a légzésem is nehézkes időnként. Izmaimban forróság érzések vannak időnként. Egyik nap kiráztam a szőnyeget ami máskor nem jelentett problémát de most leizzadtam és elfáradtam benne. A tarkómból a két karomba végig futó forróság érzés és elnehezülés fájdalommal már jó néhányszor jelentkezett, de kb. fél-1 perc alatt elmúlik. Nem akarok beképzelni dolgokat, de talán már javulnom kellett volna. Szeretném tudni, hogy mi a probléma gyökere, hogy mielőbb gyógyulhassak. Köszönettel: laboráns

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lábzsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Látatlanban nem lehet megállapítani, mi a próbléma. Guillain-Barre biztosan nem, egyéb más okok felmerűlhetnek, és leginkábban a változás korára gondolnék, a panaszok gyakran egy évre is megelőzik a vérzéskiesést. Depresszió is állhat a panaszai hátterében.

Ha nem javul az állapota, menjen vissza kezelőorvosához, aki valószinüleg továbbgondolja a panaszait, és megfelelő szakemberhez irányítja. Jobbulást kívánok!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 31., 11:30; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 11:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...