• Sclerosis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! 17 éves korom óta vannak zsibbadásos tüneteim. Először a karom kezd zsibbadni majd a fél fejem arcom, nyelvem.Ez kb 10 percig tart utána erős fejfájásom van ami gyógyszerre mérséklődik de nem múlik el.Időnként szédülök és diszkomfort érzésem van..Kezdetben ez csak akkor jött elő amikor idegeskedtem, később időváltozásra de mostanában egyre gyakrabban fordul elő. A tünetek kezdetekor voltam MR vizsgálaton, de akkor nem mutatott ki semmit. A háziorvos szerint frontérzékenység, szedek magnéziumot és kalciumot. Volt nemrég pajzsmirigy betegségem(Basedow) de meggyógyultam. A reuma faktorom pozitív, és gerincferdülésem is van.10 hónapja szültem, azóta a zsibbadások gyakoribbak.

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Valóban migrénnek tűnik ez a fejfájás, arra tipikusak a tünetei, és az is jellemző, hogy a szüléssel-szoptatással járó hormonváltozás, valamint a stressz erősíti a tüneteket. A zsibbadás is tipikus tünete az aurának, ami megelőzi a rohamot, sok betegnek látótér-kiesése is van. Ha a panaszok nagyon zavarják az életét, forduljon neurológus szakorvoshoz, aki, ha igazolja a migrén diagnózisát, fel tud írni migrénellenes készítményt, ami jelentősen megkönnyíti az életét (csak neurológus szakorvos írhatja). Addig is vezessen fejfájás naplót, figyelje meg és írja fel, hogy mit evett azon a napon, amikor a rosszullétek jelentkeztek. Ha egy-egy étel ismétlődik, próbálja meg kihagyni 1 hónapig, és figyelje meg, ettől szűnnek-e a panaszok. Ezzel a problémával meg lehet tanulni együtt élni. Sok sikert hozzá!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. március 25., 22:11; Megválaszolva: 2012. március 27., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: