• Orr zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Szeretném megtudni, hogy az orr, illetve a száj (főleg a felső ajak) környéke mitől zsibbadhat. Legtöbbször akkor fordul elő, ha ideges vagyok, illetve lehet, hogy furcsán hangzik, de gyakran észlelem szeretkezés közben is. De van, hogy (látszólag) teljesen független mindentől. Legutóbb, mikor az orrom és a szám is zsibbadt, nagyon ideges voltam, kapkodtam a levegőt, a vérnyomásom 148/96, a pulzusom 93 volt, a vérnyomásmérő szívritmuszavart jelzett. Kicsit később, mikor már "nyugodtabb" voltam valamivel, a vérnyomásom 136/98, a pulzus 83 volt. Egy Valeriana Relaxot vettem be. A tünetek egyébként általában pár percen-negyed órán belül elmúlnak. A vérnyomásom egyéb esetekben mindig 120/80 körül van. Nem tudok semmilyen fennálló betegségről, nem szedek semmilyen gyógyszert. Túlsúlyos vagyok és viszonylag sokat kéne fogynom (165cm, 100kg), ezt tudom, de nem gondolom, hogy csak emiatt lennének ezek a problémáim. Milyen vizsgálatra vagy orvoshoz forduljak esetleg a problémával? Mennyi lehet komoly dologról szó? Szíves segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Valószinüleg nincs komolyabb probléma a zsibbadás mögött. Viszont feltétlenül indokolt lenne többször megmérni a vérnyomását, és ha többször is 140 fölött van, akkor forduljon háziorvosához, vagy belgyógyászhoz. Ameddig a magas vérnyomás még nem okoz szövődményeket, a Valeriána szedése és az életmód változtatás (napi 30 perc intenziv sport, testsúly csökkentése) is hatékony. Ha mégis úgy érzi, hogy ki szeretné vizsgáltatni a zsibbadást is, forduljon egys neurológushoz. Erőt és panaszmentességet kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 27., 10:49; Megválaszolva: 2012. február 28., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: