• Igyekszem nem pánikba esni, de kellemetlen a szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! Szédülés témában kérem segítségét. Tegnap óta erős migrénem van. Voltam tegnap gyógytornán is, ami után izomlázam van a nyakamban, hátamban. Nagyon fáradt vagyok, mert 3 napos oktatáson vagyok túl, melyet a munkahelyem szervezett. Ráadásul néhány nap múlva menstruálni is fogok, ami szintén megvisel. Többször nagyon erősen megszédültem, menni is alig bírtam. Viszont úgy tűnik, a migrénem elmúlt gyógyszer nélkül. Éreztem, hogy húzódik a hátam, a nyakam. Járok rendszeresen reumatológus beutalására gyógytornára, gyógymasszázs, fizikoterápiára. Vettem be egy Sedacur forte-t, illetve magnéziumot B vitaminnal. Próbálok sok vizet inni. Étvágyam nincs, inkább hányingerem van. Tegnap este sokat ettem, érzem az epémet is, mintha szúrna. Ön szerint mitől lehet a szédülés? Annyira félelmetes. A jobb fülem szokott zúgni pulzálóan, de azt mondták, hogy a stressztől van, illetve a jobb oldalamon lévő nyaki erem fele akkora mint a bal oldalamon lévő. Mit tegyek? Igyekszem nem pánikba esni, csak kellemetlen a szédülés. Köszönettel:

        Dr. Kerekes Éva válasza a szédülés témában

        Tisztelt érdeklődő! Természetesen látatlanban nem tudom megmondani, mi a probléma. Felvetem a lehetséges okokat, de ha egy kis pihenéstől a panaszai nem rendeződnek, menjen el háziorvosához. A panaszát valószínűleg valóban a háromnapos tréning váltotta ki, ha ez egész napos üléssel, valamint feszült odafigyeléssel járt. Ekkor megfeszülnek a nyak izmai, és tovább rontja a nyaki erek kissé problémás keringését ( a két ér közötti kaliber különbség miatt). A migrén önmaga is okozhat szédülést, hányingert, valószínűleg önnél a menstruáció előtti együttes migrént és szédülést vált ki. De okozhatja a panaszait vírusos fertőzés, és terhesség is. pihenjen, valóban fogyasszon bő folyadékot, remélem, rendbe jön. Ha nem, forduljon háziorvosához!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 02., 09:42; Megválaszolva: 2012. február 03., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: