• Tanácsot kérnék!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. ÚR! – Dr. Asszony! 2 éve diagnosztizáltak nálam a neurológián egy idegrendszeri vizsgálattal a bal lábamban valamiféle idegkárosodást (90 % sebesség) akkoriban a derekamtól a farom közepe felé égető érzésem volt. Zsibbadás 1-2 szer volt a 2. kis lábujjam fölött 1-2 cm-re. (mondták erre mások lehet a visszeremtől van). Valamint a két kezemben a csuklómnál 30-70%. (a vizsgálatot végző kóros dologra gondolt) A neurológus adott milligamát és valami epilepszia elleni gyógyszert amiből nem vettem be egyet sem. 1 évvel azután lefutottam a maratont - rendszeres mozgás és lazítás mellet a faromban ülés közben néha vissza visszatér kb 10 cm x 1 cm égető érzés. Mi lehet ez? Mi kell tennem- kihez kell fordulnom, hogy kezeljék megszüntessék.(Pénzt is szánnék rá - magán orvos, specialista, modern dolgok). Kb. 4-5 hónapig diétásan étkeztem ( legalábbis megnéztem mit eszek, kevés zsíros stb. Az ünnepek alatt vidéken a szüleimnél disznóvágás volt. Nem tartottam magam vissza és nagyot ettem. azonnal hasfájásom támadt. reggel 4 kg lettem kevesebb. 1, 5 hétig hasmenésem volt aztán vettem be az orvos tanácsára széntablettát antibiotikumot, a székletemet megvizsgálták. Semmilyen fertőzésem nem volt. A tabletták hatására 1 hétig nem volt székletem. Lassan rendbe jött a hasam, de a közérzetem nem javult. Karácsonyi vacsora után megismétlődött. Ugyan az a kúra de azóta normaflórt eszem és így rend bejöttem. étvágyam is van és felszedtem 2-3 kilót. De szilveszterkor egy nagyon meleg helyen szilvesztereztünk. A házba 30 fok körül volt és néha kimentünk. Éjfél után kicsit felcukkoltam magam és megfájdult a hátam közepe. Ami azóta is fáj. Próbáltam magam kezelgetni gondoltam megfáztam mert néha néha száraz köhögéssel jött fel valami a tödőmből. Coldrex ACC De esténkén fáj már a mellkasom oldalsó része és nyomás érzékeny volt. A vérnyomásom az utóbbi 2 napban emelkedett 140-90 körül vagy egy kicsit magasabb, amúgy 110/65 és 130/75 közözz szokat lenni. és a vállamban is volt egy kis kellemetlen érzés. Elmentem a körzetihez és ott mondta vizsgálat közben, bordaközi vírus. Adott Zaldiart és B1 vitamint. És most jön az összeesküvési elméletem: ilyenem már volt 8-és 17 éves koromban. Az első napokban a mellkas bordáimban izomfájdalom erősebb volt - aztán a derekamban kb fél nap múlva aztán a medence izmaimban félnap aztán a combom felső részében tompa fájdalom és …. Legvégén a lábfejembe mintha kalapáccsal rávertek volna (tompa fájdalom) azóta kb 10-20 %-ra csökkent a kellemetlen érzés) ÉKG is volt de az rendben van. Vérvétel teljesen rendben van! A véralvadásom kb 10% erősebb volt. December 16án orrsövényemet műtötték ott is egy kicsit kiugrott a vérnyomásom altatáskor:165/100 előtte 110/65 Ébredés után 10 perccel már 110/700 volt. A B1 vitaminos papírjára fel van írva: milyen betegségekre alkalmazható. A lefolyás hasmenés-stb. kb. mint az enyém! Milyen készítményeket szedjek ha ennyire nincs megfelelő B vitamin bennem? Ki tudna engem tisztességesen kivizsgálni? Mennyi idő alatt gyógyul ez meg Akarok még jobb eredményt elérni a Maratonon  Válaszára várva! Laci

        Dr. Kerekes Éva válasza a neurológia témában

        Tisztelt Laci! A tünetek és eltérések nem utalnak súlyos begségre, nyugodtan készülhet a maratonra. Minden bizonnyal van egy kisebb porckorong csúszása, ami előidézi a faron át a lábfejbe kisugárzó fájdalmat. A háti fájdalom, valamint az izomfájdalmak lehetnek valóban vírus eredetüek, vagy ezeket is gerinckopás okozza. A B vitamin és milgamma hatékonysága nem arra utal, hogy vitaminhiánya van, hanem azt jelenti, hogy ha egy idegszál károsodik vagy a becsípődés által, vagy fertőzés, vagy keringési zavar (cukorbetegség, érszűkület), vagy étel-és alkoholmérgezés miatt, akkor nagyobb adag B1 vitamin szükséges a regenerálódásához. A milgamma olyan formában tartalmazza a B vitaminokat, ami különösen elősegíti a hasznosulást. Én nem tartom feltételnül szükségesnek az ismételt neurológiai kivizsgálást. Ami segít, az a masszázs, gyógyfürdő kezelés, normális testsúly fentartása, minsőségi táplálkozás mellett táplálék kiegészítők ( Ginco, aloe vera, ginzeng). Ha megnyugtatás képpen szeretne részeltesebb neurológiai kivizsgálást, a legközelebbi klinikákon vannak speciális szakrendelések(periferias idegrenszer betegségei)


        Kérdés: 2012. január 09., 20:32; Megválaszolva: 2012. január 10., 19:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az...
        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Azt szeretném most megkérdezni Öntől Nagy Tisztelettel,hogy a legutóbb kórházi kezelés után megállapítottak mely betegséghez tartoznak,tehát mi a neve? Tudja doktornő engem évek óta Hallervorden-Spatz...
        Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint rekonstrukciós képek készültek. Klinikum: Gyakori erős fejfájás. Jobb oldali arcfélzsibbadás. A IV....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.