• Bal kar zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Úgy gondolom az én problémám kezdődő tünetei már 11-12 éves koromban jelentkeztek. Sokat "fájt a szívem". Legalábbis én így éreztem. A belgyógyászaton mondták, hogy a szív nem fáj, csináltak egy EKG-t, és a válasz az volt, hogy valószínűleg a kamaszkor okozza a tüneteim. (Hirtelen növés.) Úgy 10 év múlva elmentem a háziorvoshoz szintén a fenti panasszal. Annyi volt a válasz, hogy "myalgia-s fájdalom". Kaptam cataflamot. Valamint azt még hozzátette az orvos, hogy a szívem hol nagyon lassan ver, hol pedig "úgymond bepótolja a lemaradást". 6 éve ismét elmentem a sebészetre, mert a lábaujjaim hol ellilulnak, hol elfehérednek, hol vörösek és duzzadtak. Elküldtek a belgyógyászatra. Ott az alábbit állapították meg. Ha a bal karom 60 fokos szögben felemelem a pulzus nem tapintható, és az érfalon surlódó hang jelenik meg. Ezek a tünetek a jobb karnál kisebb mértékben jelennek meg. Volt nyaki röntgen, mely szerint elvileg nyaki borda nem látható. Most néhány hete még rosszabb a helyzet. A bal karom rengeteget zsibbad. Főleg a könyök vonalában, de belül, ahol a véna van. Sokszor még írni is nehezemre esik, balkezes vagyok. Akár mennyit pihenek, mindig álmos és fáradt vagyok. Mi lehet a probléma, mi produkálhatja ezeket a tüneteket? Konkrét választ senkitől sem kaptam a belgyógyász annyit mondott nem akar megijeszteni, nem olyan súlyos a dolog, de nem is egyszerű.... Szíves megtisztelő válaszát előre is megköszönve: Éva

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A bal kar könyök környéki zsibbadása lehet attól, hogy nyomódik a kar érző működését ellátó ideg a könyök magasságában, vagy a zsibbadás nyaki gerinc eredetű. Az egyéb tünetei az erek összenyomódásából származhat, ezt minél hamarabb ki kell vizsgálni. Lehet, hogy valamelyik ér nyomódik valamelyik izom vagy az izom ina által és ezért jelentkezik csak bizonyos karmozdulatra. Kardiológiai vizsgálat, az erek UH vizsgálata szükséges.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 08., 11:38; Megválaszolva: 2011. november 13., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés