• Arcidegbénulás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 2 éve jobb oldali arcidegbénulásom volt ami 2 hét alatt kezeléssel elmúlt. Medrol-ból 64mg-ot szedtem 1 héten keresztül lépcsőzetesen kezdtem és fejeztem be. Mellette szedett gyógyszerek amiből napi 1 darabot szedtem: Kaldyum 600mg,Furosemid-Ratiopharm 40mg,Quamatel 40mg,Milgamma N 40mg. Fizikoterápiából 10 alkalom volt. 2011 szeptember 19-e óta másik, bal felén is tejes arcideg bénulásom lett. Megváltozott a neurológusom és a Medrol-ból 3 napig 32mg-ot kellett szednem és utána felezni és azt is 3 napig és így tovább, többi gyógyszer adag maradt a Milgamma N kivételével amiből napi 3x1 szedtem. Gyógyszer szedését abba hagytam 2,5 hete már csak a Milgamma N szedem amit a fizikoterápiás kezelő orvos javasolt,hogy szedjem tovább. Már túl vagyok a 20.-ik fizikoterápián még van hátra 10 és 1%-os javulást történt idáig. (szemöldököm jobb sarka enyhén mozgatható homlok ráncolásra) Kérdésem lenne ,hogy szedhetem e még a Medrol-t, és ha igen 2 éve szedett adag szerint (64mg)? Van e valami más lehetőség,gyógyszer esetleg más kezelés ami segíthetne? Válaszát előre is köszönöm. Tamás

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a arcidegbénulás témában

        Kedves Kérdező! Nem a gyógyszer adagjával van a gond, hanem valószínűleg súlyosabb az ideg károsodása, mint előzőleg. Gyógyszerrel csak a kezdeti gyulladás miatti duzzanata csökkenthető annak a csatornának, ahol az ideg fut. Javulás a kezeléstől várható, akár 30, 40 kezelés is szükséges. Emellett otthon is tornáztassa az arcát grimaszoljon, fújjon lufit, rágjon sokat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 02., 18:25; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés