Hirdetés
      • Térdporckopás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlőm. Édesamámnak van teljesen el kopva a térde. De már 10éve protézist akartak neki be tenni,nem engedte mert körzeti orvosa azt mondta ne tetessen be nem lesz jobb. Most vissza mentünk ortopédiára meg mondták vagy válaszuk a zselés fel töltést ami 3héten keresztül tart 30.000ft.Azt mondták ha az nem használ akkor semmi de az sem biztos,hogy használ.Az a zselés feltöltés mivel jár ha megcsinálják az meddig hatásos?Vagy mivel lehetne csillapítani a fájdalmát? Hála istenek fent van tesz vesz mindig. De nagyon szenved vele. Őn mit ajánlana?Édesapám 81éves. itől alakul ki a porc kopás?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckopás, izületi fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. A körzeti orvosával nem tudok egyet érteni, ha egy ortopéd szakorvos azt mondta, hogy protézis beültetésre lenne szüksége, akkor egy hozzá kevésbé értő miért beszéli le a beteget. Ha felvetődött már a protézis beültetés lehetősége, akkor valószínűleg az ízületi porc súlyos fokban elkopott. Ilyen esetekben a protézis beültetéstől várható a legjobb eredmény, akár a teljes fájdalmatlanság és tökéletes mozgás. A zselés feltöltés igazából akkor alkalmazandó, ha még nincs nagyon elkopva a porc, vagy a műtétig hosszabb idő várható (várólista), vagy a beteg nem operálható valamilyen alapbetegség miatt. Jó hatékonyságú, de csak átmeneti javulást hoz az esetek nagy részében, de sajnos olyan is van, hogy hatástalan. Még egyszer hangsúlyozva azt, hogy vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni, de ha már 10 éve megérett a térd a protézisre, akkor jelenleg az injekció adása csak időhúzásnak tűnik (a fentebb felsorolt kivételeket leszámítva). Azt javaslom keressenek fel egy másik szakrendelést is!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 20., 10:22; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés