• Sarokzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sarokzsibbadásom okát szeretném megtalálni, mely emlékeim szerint a terhességem utolsó harmadában kezdődött. Amit fontosnak tartok leírni, hogy veszélyeztetett terhesként a 9 hónapot szinte 24 órában végig feküdtem és a végére már teljesen érzéketlenné váltak a sarkaim. Nagyon vizes voltam, illetve a súlygyarapodásom is jelentős (kb. 25 kg. volt), így ennek tudtam be a dolgot. Most viszont már 8 hetes a kislányunk, a vizesedés és súlyfelesleg is szinte teljesen eltűnt, és természetesen az aktív fekvés is, azonban a sarkaim még mindig zsibbadnak. Már némileg alábbhagyott az állandósult zsibbadás, de ha „rámtör”, akkor ugyanúgy szinte érzéketlenné válik, mint korábban és főleg fekvés közben indul el a folyamat. Többször és erősebben a bal lábamon érzem, de jobb sarkamban is jelen van. Köszönettel várom válaszát! - K

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a sarok témában

        Tisztelt Kérdező! Valószínűleg alagut szindrómáról lehet szó, azaz egy ideg került nyomás alá, amikor fekvő helyzetben van. ASzt javaslom, hogy menjen el egy ideggyógyászati vizsgálatra, hogy megvizsgálják, és ha kell végezzenek egy ENG vizsgálatot is, hogy kiderüljön, van- e idegkárosodás.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 17:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 06., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: