Sarok Viszketés

Tisztelt Doktor Nő! Nyár végén jelentkezett erős viszketés a sarkamon. Először csak az egyik, majd néhány nap elteltével a másik sarkam is viszketni kezdett. Gombára gyanakodtam és Canesten krémmel kezdtem kezelni. De azóta is fennáll ez a probléma. Időről időre visszatér. A Canesten krém nem segít. Grapefruit mag kivonattal is becsöpögtettem már, illetve gombás lábra való lábspray-vel is fújtam (Carnation Soothing Foot Spray) Strandra és uszodába sem járok/jártam. Esetleg talán szoláriumban kaphattam el valamit (ha ez valami fertőzés) . Látható jele eleinte egyáltalán nem volt, most alig látható világosabb rózsaszín folt van a sarkamon (melyről készítettem fotót is) , illetve a bőrkeményedés kicsit talán erősebb mint korábban. Nagyon elkeseredtem a viszketés miatt, ugyanis tavasszal a fejbőrömön (tarkómon) volt gombás fertőzés, amit Diprosalic oldattal, Fluconer tabletta szedésével és Bioderma samponnal kezeltem. Ezzel egyidőben végbél viszketés is jelentkezett amire Pimafucort krémet kaptam a bőrgyógyászomtól de időnként ez is kiújul. Illetve szintén ekkor vírusos szemölcs volt a kezemen és arcomon amit Doufilm ecsetelővel kentem. A számos probléma miatt még Isoprinosine immunerősítőt is szedtem. Vagyis folyton előfordulnak különféle bőrbetegségek rajtam és nem találom az okát. Mit javasol, hogy elkerüljem mindezt? Mi lehet a sarokviszketés oka, mivel kezeljen? Ha fertőzésről van szó, mit ajánl a cipők és zoknik tökéletes fertőtlenítésére? A válaszát előre is köszönöm szépen!

Dr. Bodnár Edina válasza Sarok témában

Sarokviszketést a gombás fertőzésen kívül allergiás vagy irritatív eredet is okozhat. Travocort krém használatát javaslom, amely mindhárom probléma esetén hatásos. Cipőfertőtlenítésre Formalint javaslok.

Kérdés: 2015. október 26., 17:17 ;Megválaszolva: 2015. november 08., 15:13
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
lábsarok bőr hámlás
Azt szeretném meg kérdezni, hogy a láb sarok bőr tisztítása kozmetikusnál vagy egyáltalán ártalmas vagy nem? Én félévente szoktam a sarkaimat...
Café au lait
Fejbőrön barna foltok
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?