Hirdetés
      • Időskori combizom fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám 85 éves, mintegy 15 cm-rel alacsonyabb, mint fiatal korában. Három héttel ezelőtt elesett, nagyon fájlalta a derekát (már előtte is rendszeresen fájt). Röntgenfelvétel szerint, nincs friss sérülés a gerincoszlopon, de sok régi kompressziós elváltozás látható. Fájdalomcsillapítókat kapott, a derékfájása tünetmentes lett, azonban két héttel az elesés után kezdte el fájni a combizmait. Mindkét lábában elól és hátul egyaránt fáj, alig tud mozogni, a lakásban saját higiénés ellátása is problémássá vált. Izomfájdalmára 2x1 Mydeton és 2x2 Magne B6 tablettát kap és 4 -5 x Fastum géllel keni a fájós területeket. A fájdalma egy hét után sem enyhül. Mi lehet a combizom fájdalom oka? Milyen kezelés/gyógyszerezés segítene rajta?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izomfájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Töb oka is lehet az izomgyengeségnek, de nem biztos, hogy normális, ha ilyen hirtelen je lentkezett. Ha fokozatosan alakul ki inaktivitás miatt, tehát amiatt, hogy pl. tartósan ágyban fekszik, akkor a gyógytorna, fokozatos izomerősítés a egoldás. Ilyen esetben azonban lehet időskori reumás gyulladás (polymyalgia rheumatica), vagy D-vitamin hiány következménye is, de sajnos dagantos betegség miatt is feléphet izomgyngeség. Emiatt feltétlenül szükséges laborvizsgálat, rutin mellkas rtg, hasi UH, belgyógyászati-reumatológiai vizsgálat.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 31., 21:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés