Hirdetés
      • Lábfájdalom szülés előtt és után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. A panaszom a következő:33éves 2gyermekes anyuka vagyok.2hónapja szültem meg a kisfiamat.A terhesség utolsó heteiben elkezdett fájni a hasam baloldala lábemeléskor.A terhesség végén már annyira fájt hogy csak a kezem segítségével tudttam emelni a lábam pl.öltözködésnél,vagy az ágyra felüléskor stb.Az orvosom azt javasolta várjuk meg mi lesz a szülés után hátha csak a nagy súly miatt nyomódik valamelyik izom,vagy ideg.Aztán megszültem,a fájdalom jelentősen csökkent,de nem szünt meg.Már emelem a lábam,viszont folyamatosan tompa fájdalmat érzek ott a bal medence csont elött.Az utóbbi hetekben elkezdett fájni a bal csípőm és combom,főleg a belső fele a combomnak és a lágyék résznél a hajlatban.Úgytudnám érthetőbben leírni hogy ahol a törzsem találkozik a lábammal a hajlatban.Néha mindkét oldalon vagyis a jobb lábamon is érzem.A házi orvosom szerint ez valamilyen izomhúzódás vagy sérülés a terhességtől.Már mint a hasfájás, a lábamra nem tud mondani semmit.Azt mondta adjak időt a terhesség utáni regenerálódásra.Ön szerint ez lehetséges,hogy mind ezek a terhességtől vannak.Fiatal vagyok még és az első gyermeknél nem tapasztaltam ilyet.És soha sem volt semilyen gondom.HA mégsem a terhességtől lennének a panaszok akkor mi ez? Údvözlettel T. Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a izomfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Nem tartom valószínűnek, hogy maga a terhesség miatt voltak ezek a panaszok, mert akkor megszűnt volna ennyi idő alatt a szülést követően. Meg kell nézni, hogy nincsen-e csípőízületi gyulladás, mert az kialakulhatott. Én mindenképpen azt javaslom, hogy menjen el egy reumatológiai vagy ortopédiai rendelésre, ahol készítenek egy ultrahangot is, illetve röntgent a csípőről.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 25., 18:28; Megválaszolva: 2011. július 27., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés