• Betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van gerinc mr-eredményem tudni szertném mire számithatok mi lett az eredmény.a csigolyákon spondylosisra utaló másodlagos csontjelek vannak.aTH 11 és a L.2-5 felvételeken discopathiára utaló jelvesztés figyelhető meg.azL4-5 rés beszűkűlt és a résben bal oldalon laterálisan a leszálló L.5.gyököt rövid szakaszon körülvevő postoperatív hegesedés látható.az L.5-S.1. résben centralis discus hernia figyelhető meg,amely a durazsákot komprimálja.a lumbálási gyökök mindkét oldalon szabadon kilépnek. vélemény irtak.HERNIA DISCI L.5 MED. /CICATRIX INTERVERTEBRALIS L.4.-5. L-S. /DISCOPATHIA DISCI TH 11-ET L.2-5 /SPONDYLOSIS THORACOLUMBALIS. SZERETNÉM MEGTUDNI MI LETT AZ EREDMÉNY ÉS MIRE SZÁMITHATOK.ESETLEG UJABB MŰTÉT SZÜKSÉGES ,VAGY CSAVAROZNAK??MERT MÁR VOLT RÓLA SZÓ. ELŐRE IS MEGKÖSZÖNÖM VÁLASZÁT RÉSZLETES VÁLASZÁT.MÉSZÁROSNÉ .VÁROM GYORS VÁLASZÁT

        Dr. Laki András válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező! A leírás szerint műtét utáni hegesedés van a 4 és 5. csigolya közötti porckorong magasságában. Az eggyel lejjebb lévő porckorongon írnak le középen lévő sérvet, mely a gerincvelő burkán ad benyomatot. Kóros még a háti gerinc XI. csigolyája alatti porckorong is (valószínűleg degeneratív eredetű csökkent víztartalom adja a csökkent jeladást). Emellett a csigolyatesteken írtak le degenerativ jeleket, a spondylosis a csigolyák peremein lévő meszes felrakódásokat jelenti, ami a porckorong elváltozások mellett másodlagos. Annak megítélésére nem vállalkozhatom, hogy szükséges-e újabb műtét, és ha igen, milyen beavatkozást kellene végezni. Ha még ideggyógyásznál nem járt, javasolom felkeresését, hogy indokolt-e műtéti megoldás. Emellett idegsebész véleménye is fontos lehet a műtéti lehetőségekről.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 12., 16:15; Megválaszolva: 2011. április 13., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés