• Milyen betegségre utalhat a dagadt mutatóujj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már 5 hónapja, hogy a mutatóujjam csak egyszerűen eldagadt. Azóta rengeteg analízist készítettek, de ,mindenik jónak bizonyult, ami az ízületi, reumás problémákat illeti. Azonban az ujjam sokszor lillás színezetű, nem tudom behajlítani és forró. Már volt két hétig sínben, arra gyanakodva, hogy talán ínhüvelygyulladás, de az sem oldotta meg a problémát. Lehetséges, hogy valami daganatos betegségről lehet szó?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a dagadt ujj témában

        Tisztelt Kérdező! Nem tartom valószínűnek, hogy ilyen fiatalon daganatos betegség jele lenne az ujjduzzanat. Inkább ún. kolbászujj-jelenségről lehet szó, ami ízületi és inhüvelygyulladással jár. Ez társulhat bőrbetegséggel, pikkelysömörrel, illetve gyulladásos bélbetegséggel, vagy ún. reaktív arthritis része is lehet, amikor egy bizonyos lezajlott fertőzés után ízületi gyulladás alakul ki. Mindenk.éppen gyulladácsökkentő gyógyszeres kezelésre van szükség.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 18., 11:16; Megválaszolva: 2011. március 21., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés