L3, L4 -es csigolyák

Tisztelt Doktornő! Édesanyám nevében szeretnék kérdezni. Öt évvel ezelőtt combnyaktörése volt, majd két év múlva sikertelen csípőprotézis műtétet követően Girdlestoni állapotot alakított ki az operáló orvos. A jobb lába 6 cm-rel rövidebb. Járókerettel lakáson belül eddig tudott közlekedni. Kb. 3 évvel ezelőtti gerinc felvétel az L3 -a csigolya az L4-re való előcsúszását mutatta ki. Gondolom ez azóta csak rosszabbodhatott. Mostanában az ágyéki csigolyáknál fájdalmai vannak és a járása bizonytalan, fájdalmas. Azt szeretném kérdezni, hogy a csigolyák összecsúszása okozhatja-e az erősödő fájdalmat és bizonytalan járást? Csontritkulásra Actonel triót szed. Lehetne-e csak egy kicsit is csökkenteni valami módon a fájdalmát és biztosabbá tenni a járását? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza Csigolya előrecsúszása témában

Kedves Kérdező!

Lehet gerinc eredetű a fájdalom, lehet oka a csigolyák elcsúszása, de az évek óta fennálló egyenetlen terhelés is okozhatja. Gerincfűző javíthat a panaszain, neurológiai vizsgálatot javasolnék.

Kérdés: 2011. január 20., 12:55; Megválaszolva: 2011. január 23., 20:02
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?