X láb

Tisztel Doktor Úr! 19 éves lányomnak kicsi kora óta X lába van.Állítólag nem fejlődött ki rendesen a térdizülete. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e az X lábat műteni, mert esztétikailag nagyon zavarja őt. Ha lehet, akkor mekkora műtétnek számít.Értem úgy, hogy milyen hosszú a felépülés? Kell e gipsz a műtét után? stb.. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza x-láb témában

Az X láb kezelése ebben a korban műtéti. Több megoldás is létezik. Mindegyiknek az a lényege, hogy a csontot átfűrészelik és a megfelelő helyzetben rögzítik újra. A felépülés időtartama a műtéti megoldástól függ. Vannak olyan beavatkozásaok, melyek rövid ideig tartanak, kis metszéssel járnak, de ezek általában kevésbé stabilak és így gipszelni kell. Van olyan eljárás is ahol nem kell gipsz, de elég nagy a feltárás. Az, hogy melyiket választják sok mindentől függ. Az átlag felépülési idő 3-4 hónap.

Kérdés: 2010. november 09., 19:50; Megválaszolva: 2010. november 11., 22:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
X-láb ellen lehet valamit tenni?
Kedves Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy az X láb ellen lehet-e valamit tenni pl. gyógytorna stb? 21 éves vagyok, de 14-16 éves...
X Láb
Jó napot! Körülbelül 3-4 éve áll fenn az a problémám, hogy úgynevezett x lábam van. Eléggé zavar, főként esztétikai okokból, szeretném...
Izomrángás
Boka MR lelet
Milyen mozgásokat végezhetek?