Pattanó ujj

Jobb és bal kéz gyűrűs ujj behajtása után - főleg reggelente - csak rásegítéssel tudom az ujjaimat kiegyenesíteni. Mi ennek az oka és mit tehetek ennek javítása érdekében? Igaz-e hogy csak műtéti úton lehet gyógyítani? Válaszát köszönöm.

Dr. Bogdán Aurél válasza pattanó ujj témában

Leírása alapján Önnek valóban pattanó ujja van, aminek teljes megoldása csak műtétes úton lehetséges. Gyulladáscsökkentők szedésével az esetleges fájdalmat és gyulladást meg lehet szüntetni, de a pattanó fenomén az sajnos megmarad, mert ennek hátterében már szerkezeti elváltozás áll, amit gyógyszeresen nem lehet elmulasztani!

Kérdés: 2010. szeptember 26., 12:34 ;Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 22:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Pattano ujj
Tisztelt Dr. Ùr! Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy 2 hete műtötték a jobb kezem középső ujját pattano ujjal. A gondom az hogy még mindig...
pattanó uj
Üdvözlet Doktor Úr! megértettem a" pattanó új " lényegtét és értem nem gyógyitható csak mütéttel. Egy kérdés nem hagy nyugodni, ha pl....
Pattanós ujj
Tavaly jobb hüvelykujjam (pattanós ujj) műtötték, most bal hüvelykujjam is műtétre vár.Kérdésem, hogy lesz e következménye ha halogatom a...
Pattanó ujj
Kedves Doktor nő/úr! Pattanó ujjat állapítottak meg nálam.Péntek délelőtt műtöttek, a hétfői kontroll kötözésnél közölte velem az Orvos...
Pattanó ujj
Kedves Doktor / Doktornő! A bal kezem kisujján pattanó ujj rendellenességet diagnosztizáltak, és az lenen a kérdésem hogy ennek a gyógyítása csak...