Hirdetés
      • Vállfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sajnálom, de hosszú leszek. Kb. 1 éve erősen fáj a bal vállam. Március óta a napokig is folyamatos kezelés alatt állok, de állapotom nem javul. Bal kezem a vállvonaltól lefelé, és előre működik csak, hátra és felfelé iszonyatos fájdalommal is csak minimálisat mozog. A kapott kezelések: szteroidkezelés tablettában,majd közvetlenül inj-ban a vállba, elektromos kezelések, egyéni gyógytorna (40 alk.), gyulladáscsökkentő tabletták és inj., kenőcsök, valamint glukozamin tartalmu tabletta.. Eredmény: minimális. Jelenleg is minden nap gyógytorna- kazettára tornászok, nagy kínlódással. Már nemcsak a vállam fáj, hanem a felkarom, derekam csípőm, térdem csuklóm is. A fájdalom miatt nem tudok aludni, nem tudok a bal oldalamra feküdni. Kb délig a mozgásom rendkívül merev. Karizmaimat és vállizmaimat rövidnek érzem, kezemet alig tudom kinyújtani. Röntgenfelv. alapján gyulladás van a vállamban. Góckeresés szerint fogaim jók, más bajom a kezelt magas vérnyomáson és túlsúlyon kívül nincs. Hol a hiba? Mit tegyek a gyógyulásért.? A segítő választ várva előre köszönöm

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a vállfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Ki kell deríteni, hogy mitől fáj a válla, további vizsgálatrok szükségesek. A rtg alapján viszonylag ritkán lehet gyulladásra következtetni. Csak abban az esetben, ha régóta fennálló gyulladás kimaródást okoz a csonton, és így látható eltérés. A gyulladásra jellemző folyadékfleszaporodás, vagy ízületi hártya megvastagodás inkább UH vizsgálattal látható, illetve nagyon fontos a laborparaméterek kielemzése. Lehet a háttérben a vállízület kopásos megbetegedeése, de lehet gyulladásos reumatológiai betegeség, pl. polymyalgia rheumatica is. Ezt reumatológiai szakrendelésen tudják kizárni, vagy megerősíteni. Lehetséges, hogy nem készült Uh a vállaakról, ez fontos lenne!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 21., 10:30; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés