Csukló alatti duzzanat

Tisztelt Doktor Úr! Hetek óta fájt a jobb csuklóm, a következő röntgeneredményt kaptam: Jobb csukló-kéztő röntgen felvétel: A radio-scarpalis ízrés egyenletesen beszűkült. A radius ízfelszín alatt subcondralisan sclerosis van. az inter-capilaris ízületekben is látszik subcondralis sclerosis. Egyéb kóros csontszerkezeti eltérés nincs. Szeretném, ha hétköznapi nyelven leírná, hogy én is megértsem az eredményt. Mivel az ortopédiára csak 1, 5 hónap múlva kaptam időpontot, érdekelne az Ön véleménye és a javaslata is. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csukló témában

A kérdés címében szereplő duzzanatról nem írt. A röntgen lelet alapján a csuklóizületében jelentős porckopás van ami adódhat kemény fizikai munkából, korábbi sérülésből, vagy valamilyen rendszerbetegségből (pl.: rheumatoid arthritis) . Valószínűleg a duzzanat amit észlel, az az ízületi tok kitüremkedése lehet, más szóval ganglion. Addig amíg el jut az ortopédiára, addig pihentesse a kezét, szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt amit a háziorvosa is fel tud írni. A duzzanat ennek hatására előfordulhat, hogy megkisebbedik, vagy elmúlik. Ha nem, az ortopédus feltehetően műtétet fog ajánlani, illetve a pontos választ is Ő fogja megadni a vizsgálat után. Én csak a leírása lapján mondtam váéleményt!

Kérdés: 2010. szeptember 06., 10:27; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 00:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)