Ínhüvelygyulladásra kaptam injekciót, de a másik keme is fáj

Kedves Doktornő/Doktorúr! Kb 4 éve fáj a bal csukkóm, időnként a jobb is. A bal csuklómba két éve kaptam szteroid injekciót. Közben babám született így további kezelést akkor nem javasoltak. Néhány hónapja, novemberben kaptam ismét injekciót a bal csuklómba, járok ultrahangos kezelésre és végzem a gyógytornát. Készítettek ultrahangot a balról, eszerint ínhüvelygyulladásom van, jelentős folyadékgyülemet találtak. A kezelés ellenére még mindig fáj a bal kezem, érzem hogy húzódik. Közben a jobb kezem ia fájni kezdett, már behajlítani sem tudom. Mindkét kezemet röntgenezték, teljes vérkép készült, minden rendben, CRP is. A bal kezem ultrahangozták, ott találtak folyadékot. A jobb kezemről nem csináltak, de a panasz ugyanaz. Mit lehet még tenni? Milyen irányba tudnék elindulni? Gondoltam valamilyen étel intoleranciára is. Kérem segítségét hogy mit tehetek még. Köszönöm! Üdv, Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csukló témában

Kedves Anna!

Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi leletek nélkül nem tudok Önnek pontos választ adni. Leírása alapján egy igen makacs gyulladással állhatunk szemben. Én utána néznék először is egy immunológiai laborral, hogy nincs-e valamilyen autoimmun betegsége, mert ezek közül több tud ilyen tünetet produkálni. Ezeknek a kezelése pedig nem csak a gyulladáscsökkentésből áll. ha ez nem vezet eredményre, akkor érdemes lenne egy MR vizsgálatot is készíteni, hogy a környező szövetviszonyokat is látni lehessen. Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát, vagy egy reumatológiai, ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2018. január 12., 21:26; Megválaszolva: 2018. január 17., 16:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)