• Zúzódott csukló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/nő Már lassan egy éve lesz hogy megzúzódott a jobb csuklóm egy rossz ütés következtében (zsákolás) amikor megtörtént elmentem vele dokihoz azt mondta vizesruhazzam enyhült a fájdalom de rá egy hónapra vissza mentem kontrollra mert még fájt csináltak 8 oldalú röntgent kiderült hogy nincs sajka csonttörésem, szóval azóta nem is nagyon foglalkoztam vele mert igazából emelni tudók vele stb..csak viszont ha hátra hajtom akkor érzem hogy fáj feszül pl oly annyira hogy nem tudnék vele fekvőtámaszt csinálni még az is fáj ha a falhoz dőlök és próbálom magam megtámasztani vele úgy érzem hogy a fájdalmat a feszületet a pulzusomnal érzem a hüvelyk újjamnál olykor a tenyerem közepébe és kézfejembe, elnézést ha rosszul fejeztem volna ki magam, szóval a kérdés az lenne hogy hogyan létezik ez hogy egy zúzódás ennyi ideje még nem gyógyult meg illetve mitől lehetnek ezek a panaszaim és hogy mit tudna nekem javasolni. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csukló témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy nem csak egy egyszerű húzódásról volt szó, vagy nem lett megfelelően és megfelelő ideig rögzítve, pihentetve a sérülés után. Általában egy nagyobb rándulás után 3-4 hétig is célszerű rögzíteni és pihentetni. Gyulladáscsökkentő szedése is javasolt akár a rögzítés ideje alatt is. Jelen panaszai alapján is javasolt első körben nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése és vagy csukló ortézis, vagy alkar gipsz viselése 2 hétig. Ha ez nem segít, akkor esetleg gyulladáscsökkentő injekció helyileg történő adása is felmerül. Ha ez sem válik be, akkor MR vizsgálat eredménye alapján, - amit célszerű lesz elkészíteni tartós panaszok esetén- műtéti megoldás is felmerül. Pontosabb válaszért keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.


        Kérdés: 2018. május 20., 14:22; Megválaszolva: 2018. május 21., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Alpha D3 1 mikrogramm lágy kapszulát szedek naponta 1-et.Ezt a reumatológus irta fel évekkel ezelőtt. Azt szeretném kérdezni,hogy ez D vitamin szempontjából mennyi NE-nek felel meg? Mert senki nem tudja itt átváltani ,illetve...
        Tisztelt Doktornő! Nyaki fájdalommal és gyakran jelentkező migrénnel fordultam orvoshoz. Elküldtek röntgenre, ahol a következő leletet kaptam. Nyaki borda nem ábrázolódott. A nyaki lordosis íve kissé csökkent, az alsó...
        T. doktornő. Csontritkulásom beindult és a reumatológs doktornő akit nagyon becsülök, mondhatni szeretek, felírta az Optirize tablettát. Biológus vagyok, voltam és gondoltam kicsit utánakotrok és találtam egy írást Szendi Gábor tollából,...
        Kedves Doktornő! Kérem értelmezze az alábbi CT leletet, hogy mit tartalmaz. A lumbalis lordosis íve és a corpusok magassága megtartott. A zárólemezek épek. Az utolsó korong laposabb, benne vacuum phenomen. Ebben a korongszintben bal oldali...
        A lumbalislordosis íve megtartott.Az L.V.csigolya1mm-dorsal felé mozdult. A csigolya testek magassága megtartott.A peremeken caudal felé fokozódó spondylosisra utaló perem megnyúlások láthatok.Jelzett jobbra konvex scoliosis van. A kis ízűletekben...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Külföldön dolgozom és nagyon szeretek túrázni. Tavasszal két-három hónapig csaknem szobafogság alatt szinte semmit nem sportoltam, és (utólag már tudom) az izmok lefogytak a lábamról. Miután lehetett ismét menni,...